McLaren krijgt bijval van FIA na crash Verstappen en Norris: 'Max had waarschuwing moeten krijgen' Formule 1
Formule 1

McLaren krijgt bijval van FIA na crash Verstappen en Norris: 'Max had waarschuwing moeten krijgen'

McLaren krijgt bijval van FIA na crash Verstappen en Norris: 'Max had waarschuwing moeten krijgen'

Andrea Stella heeft aangegeven dat de FIA het eens is met het standpunt van McLaren over de acties van Max Verstappen in gevecht met Lando Norris. De teambaas van McLaren geeft aan dat de coureur van Red Bull Racing een waarschuwingsvlag had moeten krijgen om een crash te voorkomen. Dat deed de wedstrijdleiding uiteindelijk niet, maar Stella weet dat de FIA zijn fout nu in heeft gezien.

De crash tussen Verstappen en Norris was een week lang onderwerp van gesprek. De twee coureurs konden het incident al snel achter zich laten, maar bij de teambazen gaat het hard tegen hard. McLaren-teambaas Stella liet vorige week al zijn onvrede weten en daar deed Zak Brown, de CEO van de Britse renstal, dit weekend nog een schepje bovenop. De Amerikaan gaf aan dat het respectloos is van Red Bull om Verstappen op zijn manier te laten racen.

Bij McLaren is men vooral boos over het moving under braking. Daar zou Verstappen zich schuldig aan hebben gemaakt en daar wilde Stella opheldering over. 'Ons standpunt is bevestigd door de FIA, die de zaak intern heeft bekeken', wordt de teambaas geciteerd door Motorsport.com. 'Volgens mij zijn we allemaal tot de conclusie gekomen dat Max een waarschuwing had moeten krijgen, of zelfs de zwartwitte waarschuwingsvlag. Dat zou de verdere escalatie, die tot de botsing heeft geleid, hebben voorkomen.'

Stella zou eigen coureurs niet koste wat het kost verdedigen

De rivaliteit tussen Red Bull en McLaren lijkt dit weekend een vervolg te krijgen. Norris en Verstappen starten samen op de tweede startrij en Oscar Piastri sluit aan op de vijfde plek. Stella hoopt op een mooi en eerlijk gevecht tussen beide teams op het circuit van Silverstone. 'Na de race heb ik meteen gezegd dat we zoveel respect voor Red Bull en Max hebben en dat ze dit niet nodig hebben. Ik sta nog steeds achter die woorden', geeft de McLaren-teambaas aan.

De Italiaan verwacht dan ook dat zijn coureurs op de juiste manier racen. Als dat niet gebeurt, belooft Stella in te grijpen. 'Ik focus me op hoe we zelf racen. We willen racen binnen het toelaatbare en op een respectvolle manier. Als team verwachten we dit ook van onze rijders. Als we zien dat zij een grens overschrijden, dan gaan we ze zeker laten weten dat het niet correct was, in plaats van ze koste wat het kost te verdedigen', aldus de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws