Rosberg gelooft in zege Hamilton: 'Maar Verstappen heeft de snelste auto' Formule 1
Formule 1

Rosberg gelooft in zege Hamilton: 'Maar Verstappen heeft de snelste auto'

Rosberg gelooft in zege Hamilton: 'Maar Verstappen heeft de snelste auto'

Mercedes staat aan de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië met twee bolides op de voorste rij, maar voelt ook de dreiging van Lando Norris en Max Verstappen op de rij erachter. Toch denkt Nico Rosberg dat zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton zeker een kanshebber is voor de overwinning. 'Zijn race pace is heel sterk', zegt de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Sky.

'Ik vind dat Mercedes er heel goed uit ziet', zegt de voormalig coureur van de renstal in kwestie. 'En ik herinner me zijn race pace hier, daar moest ik het tegen opnemen', zegt Rosberg over de snelheid van de zevenvoudig wereldkampioen. Die moet men volgens hem niet onderschatten, zeker niet in zijn thuisrace 'Op deze baan is die race pace echt heel sterk', waarschuwt de Duitser.

Een zege voor zijn oude teamgenoot behoort volgens hem dus zeker tot de mogelijkheden op Silverstone. 'Misschien kan hij wat van die oude Lewis-magie gebruiken om het te laten gebeuren', vervolgt hij. Ondanks dat er twee Mercedessen op de eerste startrij staan, gaat het wel lastig worden, ziet ook de wereldkampioen van 2016. 'Max heeft de snelste auto vandaag, sinds die weer gerepareerd is', verwacht Rosberg. 'Lando is ook heel snel, dus het wordt een uitdaging', aldus de Duitser, die verder met geen woord rept over de Mercedes die vanaf poleposition zal starten.

Rosberg verwacht geen spijt vanwege Ferrari-move

De voormalig teamgenoot van Hamilton wordt ook nog gevraagd naar de overstap van Ferrari. De Zilverpijlen zijn de afgelopen races sneller dan de Italiaanse renstal, maar de zevenvoudig wereldkampioen zegt geen spijt te hebben van zijn beslissing. 'Het is een mooie manier om een carrière te beëindigen', denkt Rosberg. 'Die overstap naar Ferrari is een droom voor elke coureur'', benadrukt hij. 'Het Mercedes-gedeelte heeft hij gedaan, dat is ook een droom voor elke coureur. 'Het lijkt mij prima, het wordt een geweldige ervaring', denkt de voormalig coureur van Mercedes. 'Ze zitten er gewoon bij, dus er is een kans dat ze volgend jaar heel sterk zijn. Ik begrijp het wel', sluit de Duitser af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws