Oud-teamgenoot springt in de bres voor De Vries: 'Auto presteerde totaal niet' Formule 1
Formule 1

Oud-teamgenoot springt in de bres voor De Vries: 'Auto presteerde totaal niet'

Oud-teamgenoot springt in de bres voor De Vries: 'Auto presteerde totaal niet'

Stoffel Vandoorne heeft het opgenomen voor zijn voormalige teamgenoot Nyck de Vries. De voormalig coureur van McLaren zag dat de AlphaTauri-bolide totaal niet competitief was, waardoor het voor De Vries moeilijk was om positief op te vallen. Wat volgde was het ontslag van de coureur, maar Vandoorne weet dat de Formule 1-wereld zo hard kan zijn. De Belgische coureur denkt dat De Vries uiteindelijk wel weer ergens terecht zal komen in de autosport.

Twee dagen na de Grand Prix van Groot-Brittannië kreeg De Vries te horen dat zijn diensten niet meer nodig waren bij AlphaTauri. Het werd een matige periode voor de Nederlandse coureur die nul punten wist te scoren voor de Italiaanse renstal. 'Of het gaat heel goed, of het gaat heel slecht', geeft Vandoorne, die zelf twee jaar in de Formule 1 te vinden was, aan bij het Belgische RTBF. 'Ik denk dat iedereen grootse dingen verwachtte van Nyck, maar de auto presteerde totaal niet. Dan is het ook een stuk moeilijker om op te vallen.'

Het was vooral Helmut Marko die veel verwachtte van De Vries. De adviseur van Red Bull Racing gaf na het aanstellen van De Vries aan dat hij dacht dat de Nederlander het team zou kunnen leiden. De Vries is immers een ervaren coureur, alhoewel hij zijn ervaring niet in de Formule 1 heeft behaald. Het vertrouwen in de man uit Sneek betaalde zich uiteindelijk niet uit. Daniel Ricciardo wist goede tijden te rijden tijdens een bandentest en kreeg de plek bij AlphaTauri aangeboden.

Vandoorne: 'Je weet wat je kan verwachten van het Red Bull-kamp'

De Vries is door zijn ontslag één van de vele coureurs die aan de kant zijn gezet door Red Bull. Vandoorne heeft de Oostenrijkse niet van heel dichtbij mogen meemaken, maar hij weet wel hoe de vork in de steel zit. 'Helaas heeft hij een hele zware periode achter de rug. We weten ook wat je dan kan verwachten in het Red Bull-kamp: zo gaat het vaak. Maar Nyck is nog steeds een geweldige kerel en ik denk dat hij wel iets anders zal vinden in de autosport', aldus de Formule E-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws