Oude specificatie moet Ferrari helpen weg omhoog te vinden: 'Gaan nu niet vooruit of achteruit' Formule 1
Formule 1

Oude specificatie moet Ferrari helpen weg omhoog te vinden: 'Gaan nu niet vooruit of achteruit'

Oude specificatie moet Ferrari helpen weg omhoog te vinden: 'Gaan nu niet vooruit of achteruit'

De coureurs van Ferrari zitten met de handen in de haren over de auto van de Italiaanse renstal. De updates hebben niet het gewenste effect gebracht, waardoor Charles Leclerc en Carlos Sainz dit weekend met een oud pakket van hun bolide rijden. Sainz is tevreden met de consistentie die dat pakket hem biedt, maar Leclerc vindt de trend bij Ferrari zorgwekkend.

De Grand Prix van Groot-Brittannië is één grote testsessie voor het team van Ferrari. De Italiaanse renstal heeft gedurende het seizoen natuurlijk meerdere updates gebracht, maar deze lijken nog niet het gewenste resultaat te bieden voor de Scuderia. Ferrari won dankzij Leclerc nog de Grand Prix van Monaco, maar sindsdien gaan de resultaten van het team bergafwaarts. Ook de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië verliep niet geheel positief.

Ferrari is voor dit raceweekend teruggegaan naar een oudere specificatie van de auto. Deze moet een vergelijking bieden met het nieuwe pakket, waar de coureurs niet positief over zijn. 'Deze oude specificatie heeft ons geen extra performance opgeleverd, het heeft ons alleen wat meer consistentie gegeven in de hoge snelheid', zegt Sainz tegenover internationale media. 'We moeten de auto zo consistent en voorspelbaar mogelijk maken. We gaan niet vooruit of achteruit, we maken de auto gewoon wat consistenter.'

Leclerc niet blij met vorm Ferrari

Leclerc zal de race op het circuit van Silverstone aanvangen vanaf de elfde positie. De coureur steekt de afgelopen weken niet in de allerbeste vorm, aangezien hij zonder punten vertrok uit Canada en Oostenrijk. De ontevredenheid is merkbaar bij de Monegask. 'Nou, ik zal er niet te veel in detail over ingaan, maar het is duidelijk dat we sinds Monaco wat performance zijn verloren, en we zijn dat aan het onderzoeken. Daarom doen we ook al deze tests.'

'We kwamen tot de conclusie dat het de juiste keuze was om dit weekend terug te vallen op het oude pakket, vooral vanwege het stuiteren', geeft Leclerc aan. De toekomst van Ferrari is dan nog onduidelijk. Momenteel staat het team achter Red Bull Racing, McLaren en Mercedes, maar ook andere teams boeken progressie. 'We zullen zeer binnenkort de juiste beslissing voor de toekomst nemen. Wat we vrijdag hebben gedaan, was erg nuttig om ons te helpen de juiste beslissing voor de toekomst te nemen', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws