Vasseur wil nog geen paniek bij Ferrari: 'Na Monaco waren we ook geen wereldkampioen' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil nog geen paniek bij Ferrari: 'Na Monaco waren we ook geen wereldkampioen'

Vasseur wil nog geen paniek bij Ferrari: 'Na Monaco waren we ook geen wereldkampioen'

Frédéric Vasseur zag zijn coureurs vandaag op P7 en P11 eindigen tijdens de kwalificatie, een groot contrast met het feit dat het team uit Maranello eerder dit jaar twee Grands Prix won. Toch maakt de Fransman zich nog niet al te veel zorgen voor de Grand Prix op Silverstone. ‘We zijn niet ineens dom geworden’, zegt hij tegen de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Carlos Sainz benoemde eerder dit weekend al dat Ferrari weer met het pakket van Imola rijdt. Vasseur gaat nu dieper in op de reden waarom de Italiaanse renstal daarvoor gekozen heeft. ‘We hebben gisteren beide versies op de auto’s gebruikt en toen besloten om terug te gaan naar de oude specificatie omdat we veel stuiterden’, zegt de teambaas. Dit werd ook al benoemt door Charles Leclerc, die vandaag nog steeds stuiterde, maar wel een verschil merkte ten opzichte van de vrije trainingen op vrijdag. ‘Maar ik weet niet of dat een verklaring is voor het slechte resultaat van vandaag’, geeft hij toe.

Vasseur neemt zijn coureurs enigszins in bescherming wat betreft de tegenvallende resultaten. ‘In Q2 zaten er negen auto’s binnen een tiende’, stelt de teambaas. ‘Het lukte ons gewoon niet een snelle ronde aan elkaar te rijgen. We bevonden ons bovendien niet in de beste omstandigheden’, gaat hij verder. ‘Leclerc maakte een fout in bocht 13 en dat kostte hem al drie tienden. Met zo veel auto’s binnen één tiende, wordt het dan moeilijk’, stelt Vasseur.

Ferrari ziet nog geen reden tot grote paniek

Aan het begin van her Europese seizoen, wist Ferrari nog een overwinning te behalen in Monaco, iets wat nu ver buiten handbereik lijkt. ‘Na Monaco waren we geen wereldkampioen en na vandaag zijn we ook niet ineens dom geworden’, zegt de teambaas van Ferrari. ‘We proberen alles rustig op een rijtje te zetten. We willen het goed doen in de kwalificaties, zodat we geen conclusies hoeven te trekken over ons potentieel en onze pace’, aldus de Fransman.

Vasseur heeft voor de race geen voorkeur voor droog weer of een regenbui. ‘Ik weet niet wat ik zou kiezen’, geeft hij toe. ‘Ik denk dat het net als vandaag zal zijn. Chaotisch, dus’, zegt hij over een eventueel regenscenario. ‘Als zich een kans voordoet, zullen we klaar moeten staan om die aan te grijpen zonder dat we absurde risico’s nemen’, sluit Vasseur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws