Leclerc ziet gat met leiders groter worden: 'Dat is veel, dat is echt veel' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet gat met leiders groter worden: 'Dat is veel, dat is echt veel'

Leclerc ziet gat met leiders groter worden: 'Dat is veel, dat is echt veel'

Charles Leclerc wist tijdens de kwalificatie niet Q3 te halen, terwijl vertrekkende teamgenoot Carlos Sainz dat wel deed. De Monegask geeft aan dat hij zich niet helemaal comfortabel voelde in de auto en verwacht daarom ook niet al te veel van de race. 'Hopelijk kunnen we punten pakken', zegt de man die morgen vanaf P11 vertrekt tegenover Viaplay.

'We hebben veel werk te doen', stelt Leclerc vast na de kwalificatie. 'Jammer genoeg zitten we op dit moment in een hele moeilijke situatie', realiseert de coureur van Ferrari zich. Waar ze aan het begin van het seizoen nog twee zeges pakten, zijn ze inmiddels ingehaald door de Mercedessen. 'We zitten zeven tienden van poleposition af. Dat is veel, dat is echt veel', moet de Monegask toegeven.

Hoewel Sainz aangaf dat hij de auto niet snel vond, maar wel makkelijk te besturen, geeft Leclerc aan dat hij niet fijn rijdt in zijn Ferrari. 'Van mijn kant voelde het ook echt heel lastig om te rijden. Het worden een paar moeilijke races nu', weet hij. 'Wat we gisteren deden, het splitsen van de bolides, was een goed leerproces voor het team. We moeten nu echter terug zien te komen', vervolgt hij. Daarbij zit Ferrari echter wel met een probleem. 'We hebben de oplossing voor onze problemen alleen nog niet.'

Leclerc ziet geen wonderen op zondag

De coureur, die dit jaar zijn thuisrace won, kon niet comfortabel zitten. 'Vandaag hadden we veel last van stuiteren. Gisteren was het nog erger', vertelt hij. 'Daar hebben we het gewoon erg lastig mee. Morgen verwacht ik geen wonderen', moet hij realistisch blijven met het oog op de Grand Prix. 'Als iedereen met dezelfde strategie rijdt, verwacht ik niet dat er zich een wonder zal voltrekken.' Helemaal uitzichtloos is de situatie niet. vanaf P11 denkt Leclerc zeker kans te maken op een puntenfinish. 'Hopelijk kunnen we punten pakken, dat lijkt me haalbaar. Meer dan dat wordt moeilijk', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws