Overzicht tijden Grand Prix van Singapore 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Singapore 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Singapore 2022

De Formule 1-coureurs mogen zich na drie weken rust weer opmaken voor een raceweekend. Ditmaal staat de Grand Prix van Singapore op de planning. Het wordt de eerste editie sinds 2019, gezien de coronacrisis ervoor zorgde dat er de afgelopen twee jaar niet kon worden geracet op het Marina Bay Street Circuit. F1Maximaal heeft alle sessietijden van het weekend in een handig overzicht gezet.

Singapore is de eerste race na het Europese seizoen van de Formule 1. Hoewel het evenement in Azië wordt georganiseerd, wijkt het tijdschema nauwelijks af van de Europese wedstrijden. Singapore staat immers bekend als nachtrace en daarom vindt daar alles later op de dag plaats dan hier. Het grootste verschil met het Europese tijdschema is vooral dat de sessies ongeveer een uur eerder zijn, terwijl de eerste twee vrije trainingen zelfs twee uur eerder zijn.

Tijdschema GP Singapore 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 12.00 uur - 13.00 uur
Tweede vrije training Vrijdag 15.00 uur - 16.00 uur
Derde vrije training Zaterdag 12.00 uur - 13.00 uur
Kwalificatie Zaterdag 15.00 uur - 16.00 uur
Race Zondag 14.00 uur - 16.00 uur

Verstappen kan F1-kampioen worden tijdens GP Singapore 2022

Max Verstappen gaat mogelijk een bijzonder weekend tegemoet. De Nederlander kan namelijk al kampioen worden. Daarvoor moet hij wel eerst de race winnen, anders moet de 24-jarige sowieso nog een week wachten tot Japan. Bovendien mag Charles Leclerc niet hoger eindigen dan P9 op het stratencircuit. Een zeer lastige opgave voor Verstappen, maar zeker niet onmogelijk. En dan nog: het is toch meer de vraag wanneer en niet of Verstappen kampioen wordt.

Ferrari zal wel hopen dat ze kunnen profiteren van het bochtige stratencircuit. Hier doet de F1-75 het al het hele seizoen goed en zodoende kan de Italiaanse renstal een stokje steken voor een vroeg titelfeest van Verstappen en Red Bull Racing. Die laatste twee zullen wel alles op alles zetten om ook dit weekend Ferrari te verslaan en misschien wel met titelwinst als gevolg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws