Afwachtende Hamilton met tekenen Mercedes-contract 'moet door de autoproblemen komen' Formule 1
Formule 1

Afwachtende Hamilton met tekenen Mercedes-contract 'moet door de autoproblemen komen'

Afwachtende Hamilton met tekenen Mercedes-contract 'moet door de autoproblemen komen'

Jenson Button is ervan overtuigd dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton eerst nog even afwacht hoe competitief de Mercedes-bolide gaat zijn, voordat hij een nieuw contract bij de Duitse renstal zal tekenen. Bij The Telegraph merkt oud-teamgenoot Button op dat er wel een reden achter moet zitten om het contract nog niet te tekenen, waarbij hij stelt dat het grotendeels zal liggen aan de prestaties van de W14.

Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen loopt bijna ten einde, maar er is tot nu toe elke keer gezegd dat het tekenen alleen maar een 'formaliteit' is. Zowel Hamilton als teambaas Toto Wolff hebben al eerder tegen de media gezegd dat het alleen maar ging om 'even de koppen bij elkaar steken, goed overleggen en na een paar uur is het gedaan', maar het contract laat toch nog op zich wachten. Ook dit is volgens Wolff geen probleem, want het contract is voor allebei 'nog niet echt van belang.'

Button: 'Misschien stopt Hamilton wel, of blijft hij juist nog even hangen. Wie weet?'

Button, oud-coureur en tevens ook oud-teamgenoot van Hamilton, denkt dat de 38-jarige nog even afwacht tot het duidelijk is hoe competitief de W14 gaat zijn. 'Misschien denkt hij wel: als de auto niet beter is dan vorig jaar, dan stop ik er wel mee', speculeert Button. 'Of misschien tekent hij juist wel bij tot hij een seizoen draait waarbij hij wél een snelle auto heeft', gaat Button verder.

Tijdens de testdagen in Bahrein ging het alle kanten op met Mercedes. Het leek er in het begin op dat ze het grootste probleem van 2022, het porpoising van de auto, opgelost hadden, maar op de tweede dag kwam het toch de kop weer op steken. Wel hebben ze zich herpakt op de derde testdag.

Russell zal nu niet zo makkelijk van Hamilton winnen

Volgens Button zal het lastig worden voor de Duitse renstal om de favoriet Red Bull Racing te verslaan, die ondanks de straf door het overschrijden van de budgetlimiet een veelbelovende auto heeft neergezet. 'Maar ik hoop wel dat Mercedes terug is in de jacht naar de winst', zegt Button, die er nog aan toevoegt dat hij ook benieuwd is naar het gevecht tussen teamgenoten Hamilton en George Russell.

Afgelopen seizoen is Russell boven zijn teamgenoot geëindigd in het klassement, maar Button verwacht niet dat hij dit in 2023 zomaar nogmaals kan doen. 'In je eerste jaar verwacht niemand dat je Lewis Hamilton kan verslaan, dus je gaat het seizoen in zonder verwachtingen', legt de oud-coureur uit. 'Maar nu in je tweede jaar zijn alle ogen op je gericht. Ik hoop dat het een jaar wordt waar ze beiden zullen strijden voor de winst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws