Pérez baalt als een stekker: 'Zeer teleurstellend resultaat' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt als een stekker: 'Zeer teleurstellend resultaat'

Pérez baalt als een stekker: 'Zeer teleurstellend resultaat'

Sergio Pérez is niet blij met het resultaat van de Grand Prix van Australië en zegt dat hij het gevoel had dat ze het hele weekend al achter de feiten aanliepen. Red Bull Racing kende geen bijzonder goed weekend, aangezien Max Verstappen uitviel en Pérez vervolgens niet kon vechten met de McLarens. Ferrari ging er met de zege vandoor.

Het was aan Pérez om de boel voor Red Bull een beetje te redden nadat Verstappen vroeg in de race uitviel vanwege een exploderende rem. Na twee rondes brak de auto hier en daar uit en kwam er rook onder de bolide vandaan, toen was het duidelijk dat het gedaan was. Pérez had uiteindelijk veel last van bandenslijtage, het was dan ook wat warmer dan op de kwalificatiedag. 'Het was een moeilijk weekend in het algemeen', trapt Pérez af bij Viaplay nadat hij de vijfde plek wist te behalen in de race.

'Er is veel werk dat we moeten verrichten, en ook veel dingen waar we naar moeten kijken', zegt de Mexicaan. 'Het was een weekend waarin we de pace niet hadden, en het is zeer teleurstellend om met dit resultaat weg te gaan', aldus Pérez. Met zijn P5 haalde hij nog wel tien punten, en dus loopt hij in de WK-stand in op zijn teamgenoot. Ferrari sleepte er echter de meeste punten uit, zij kon haar achterstand op Red Bull wat verkleinen. McLaren was Pérez te snel af. 'We zaten het hele weekend al achter hen, en daar moeten we echt aan werken.'

Ook Pérez had problemen

Pérez had niet dezelfde problemen als Verstappen, maar had ook niet bepaald een makkelijke race. 'We hadden hier in Las Vegas vorig jaar al moeite mee, en dus moeten we dat gaan analyseren', vervolgt de 34-jarige. 'Ik had andere problemen (dan Verstappen, red.), balans gerelateerde problemen, en dat hielp absoluut niet.' Doordat Verstappen uitviel lukte het niet om de derde één-twee finish achter elkaar te pakken. Red Bull zal in Japan over twee weken ongetwijfeld strijdlustig een comeback maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws