Verstappens eerste uitvalbeurt sinds 2022: 'Duidelijk dat er iets mis was' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappens eerste uitvalbeurt sinds 2022: 'Duidelijk dat er iets mis was'

Verstappens eerste uitvalbeurt sinds 2022: 'Duidelijk dat er iets mis was'

Max Verstappen geeft aan dat er iets fout was gegaan met de rem rechtsachter waardoor de rem niet meer wilde dalen in temperatuur. De Nederlander kwam rustig over na zijn uitvalbeurt, hij weet dat het een mechanische fout was en dat hij daar niets aan kon doen. De RB20 liep tijdens de openingsrondes al niet helemaal in het gareel, de auto brak namelijk een aantal keren uit. Het is Verstappens eerste DNF sinds 2022.

Verstappen begon de race op poleposition, maar moest zijn P1 al gauw inleveren toen Carlos Sainz hem op de hielen zat. De drievoudig wereldkampioen gaf op de boordradio al aan dat hij voelde dat de auto een beetje uitbrak. Hij kon zich herstellen en Sainz terugpakken, maar uiteindelijk kwam er rook onder de auto vandaan en was het duidelijk dat het gedaan was. 'Ik denk dat er iets fout was gegaan vanaf de start', begint Verstappen bij Viaplay na afloop. 'We konden inderdaad al zien dat rechtsachter niet afkoelde. Dit is al eens eerder gebeurd, misschien heel lang geleden.'

Volgens de drievoudig wereldkampioen leek het alsof hij met de handrem erop reed. 'Dus iets is daar fout gegaan', vervolgt de Limburger. 'In bocht drie, toen ik remde, voelde het alsof de handrem erop zat, en daarom brak de auto ook zo uit. In die allereerste ronde waren de remmen nog koud, en toen zag je dat één rem werkte, en die ander koelde niet meer af', verklaart Verstappen. 'Die bleef omhooggaan in temperatuur, dus dat was niet ideaal. Je zag dat ik toen dat momentum weer had, maar toen brak de auto weer uit, dus het was duidelijk dat er wat mis was.'

Nul punten mee naar Japan: 'Maar we winnen wel weer'

Verstappen is zich ervan bewust dat hij er zelf niets aan kon doen, en dat droeg ook bij aan zijn rustige interview bij de media. Of er iets is fout gegaan bij de routines van het team weet hij nog niet. 'Dat gaan we nu checken, om te kijken waar het vandaan komt', zegt Verstappen. 'Het blijft een mechanisch probleem, en dat is wel balen. Ik denk dat er wel weer een kans komt dat we winnen', sluit de Nederlander af. Zijn DNF betekent echter wel dat hij zijn voorsprong in het klassement in moet leveren, en de tiende zege op een rij vindt op deze manier ook niet plaats. Verstappen kennende gaat hij daar de volgende race mee verder om een nieuwe reeks op te bouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws