WK-stand: Verstappens leiding aan zijden draadje, Pérez en Leclerc lopen in Formule 1
Formule 1

WK-stand: Verstappens leiding aan zijden draadje, Pérez en Leclerc lopen in

WK-stand: Verstappens leiding aan zijden draadje, Pérez en Leclerc lopen in

Max Verstappen moet zijn voorsprong in het WK inleveren nadat hij vroeg in de Grand Prix van Australië uitviel. Zijn rechterrem explodeerde en vatte daarna vlam, waardoor het gauw gedaan was. Carlos Sainz nam de leiding na de eerste ronde al over, en sloot de race ook winnend af. De Spanjaard maakt dus direct goed wat hij in Jeddah heeft moeten missen.

Verstappen viel na de tweede ronde in de wedstrijd uit met een probleem aan zijn remmen. Zijn rechterrem explodeerde en stond daarna in vuur en vlam, waardoor hij zijn auto terug moest rijden naar de pitstraat. De Nederlander gaat dus door naar Japan met geen enkel punt op zak. Zijn voorsprong van vijftien punten op Pérez is dus ver weg, en Sainz heeft een enorme sprong in de WK-stand kunnen maken, net als Leclerc. Het begin van het seizoen van Lewis Hamilton kon ook niet slechter, de zevenvoudig wereldkampioen viel ook uit en neemt dus ook geen punten mee.

Ferrari deelt flinke klap uit na één-twee finish

Sainz en Leclerc lagen vroeg in de race op de koers voor een één-twee, en dat wisten ze de rest van de race vol te houden. De Spanjaard zat vooraan in een extreem goed ritme, en de Scuderia verzocht Leclerc om deze posities te behouden. Sainz trok dan ook al gauw weg en kon op die manier makkelijk de zege binnenslepen. Amper twee weken geleden werd de Madrileen nog geopereerd aan een blindedarmontsteking, waardoor hij een groot deel van het weekend in Jeddah moest missen. Daardoor ging hij met een klein beetje achterstand richting Australië, die hij nu goed heeft gemaakt. Ferrari sleept 44 punten uit de Grand Prix van Australië en staat daarom nog slechts vier punten achter Red Bull.

Het was dus een goede dag voor Ferrari en McLaren, die hun achterstand op de leider in het WK wat hebben kunnen verkleinen. Beide teams scoorden veel punten, en Fernando Alonso en Lance Stroll deden ook goede zaken voor Aston Martin door met twee auto's in totaal twaalf punten te scoren. Nadat Mercedes de race met één coureur uit kon rijden leek het erop dat Russell de boel voor de Zilverpijlen nog een beetje kon redden, maar hij crashte laat in de race, en dus gaat Mercedes met nul punten naar huis. Aangezien McLaren 27 punten pakte kon Mercedes haar klantenteam echter niets maken in de WK-stand. Mercedes staat nog steeds op 26 punten, McLaren op 55.

Puntje voor Haas en de eerste voor Visa Cash App RB

Na de goede kwalificatie van Yuki Tsunoda wist hij zijn positie in de top tien ook te behouden, hij eindigde namelijk als zevende en pakt daardoor zes punten voor het team. Dat is ongetwijfeld zeer welkom, aangezien dat de eerste punten van het jaar zijn. Haas pakte met Nico Hülkenberg ook weer een punt, en staat daardoor op een totaal van vier punten in het WK.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws