Verstappen erkent geluk met safety car: 'Maar daarna goede snelheid' Formule 1
Formule 1

Verstappen erkent geluk met safety car: 'Maar daarna goede snelheid'

Verstappen erkent geluk met safety car: 'Maar daarna goede snelheid'

Max Verstappen erkende geluk te hebben gehad met de safety car, maar zag dat het goed zat met de snelheid van zijn RB18. De Nederlander had daarna wel nog de uitdaging om voorbij te komen aan Charles Leclerc, omdat zij met een bepaalde modus rijden die het moeilijk maakt om het moment van inhalen te kiezen.

Na afloop van de race keek Verstappen tevreden terug bij Viaplay. 'Ja we hadden beetje geluk met de safety car, maar daarna hadden we een goede snelheid. Daarna was het proberen aan te haken, banden sparen en wel aan te haken', zo vertelde hij over zijn strategie om de eerste plaats van Leclerc over te nemen.

Dat was moeilijk genoeg, want de Monegask had een goede snelheid in de auto. Toch ging het na de tweede onderbreking beter. 'Na de virtual safety car had hij problemen met banden. Ik zag de kans om aan te vallen, maar hij speelde het slim in de laatste bocht. Zij rijden met een agressieve batterijmodus, dus ik moest kijken hoe het handig was om te doen met de DRS.'

Afstelling pakte goed uit

Red Bull Racing reed met een andere afstelling dan de Ferrari, en Verstappen zag dat nu goed uitpakken. 'Met minder vleugel rijden pakte goed uit voor ons. Het is te zien dat het dicht bij elkaar zit. Zij zijn wel erg goed met de banden, dus dat is iets waar wij nog naar moeten kijken', zo besluit de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws