Pérez de enige uitdager van Verstappen: 'Vraag is in hoeverre Red Bull Max zal bevoordelen' Formule 1
Formule 1

Pérez de enige uitdager van Verstappen: 'Vraag is in hoeverre Red Bull Max zal bevoordelen'

Pérez de enige uitdager van Verstappen: 'Vraag is in hoeverre Red Bull Max zal bevoordelen'

Mika Häkkinen vraagt zich af of Sergio Pérez een heel seizoen druk kan blijven zetten op Max Verstappen en hoe het team van Red Bull Racing daarmee om zal gaan. Momenteel verwacht de voormalig Formule 1-coureur dat de rijders van de Oostenrijkse renstal met elkaar mogen vechten. De dominantie van Red Bull moet er daarnaast ook voor zorgen dat het team opnieuw zal winnen aankomend weekend. Al zal Fernando Alonso graag het feestje verstoren.

Red Bull is dit seizoen begonnen met twee één-tweetjes. Momenteel lijkt geen enkel ander team het de Oostenrijkse renstal lastig te kunnen maken. 'We hebben slechts twee races gehad en iedereen kan zien dat Red Bull op een ander niveau rijdt', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'De overwinning van Verstappen in Bahrein was erg dominant, maar om vanaf de vijftiende positie te komen en als tweede te eindigen in Jeddah liet zien hoe snel hij is in die auto.'

Door de dominantie van Red Bull lijkt teamgenoot Pérez de enige uitdager van Verstappen te zijn. 'Of Checo in staat is om de druk op Max vol te houden, is één vraag. Een andere vraag is in hoeverre het team Max zal bevoordelen met teamorders, maar op dit moment denk ik dat ze elkaar mogen uitdagen.' De geschiedenisboeken laten echter zien dat de Grand Prix van Australië zeker nog geen gelopen race is. 'Het team heeft daar vaak slechte ervaringen.'

Häkkinen: 'Alonso zal een bedreiging blijven vormen'

Ondanks de slechte prestaties van Red Bull in de afgelopen jaren verwacht Häkkinen dat de Oostenrijkse renstal deze vloek zal verbreken. Daarbij identificeert de Fin één uitdager voor beide Red Bull-rijders. 'Ik verwacht dat Alonso een bedreiging zal blijven vormen in zijn Aston Martin. Na twee keer op het podium te zijn geëindigd, weet hij dat zijn auto niet zo snel is als de Red Bull, maar als ze problemen hebben, zal hij voor de tweede plaats of de overwinning gaan. Het is niet onmogelijk', concludeert de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws