Pérez met groot contrast tegenover Verstappen: 'Kwamen in Q3 zonder nieuwe banden' Formule 1
Formule 1

Pérez met groot contrast tegenover Verstappen: 'Kwamen in Q3 zonder nieuwe banden'

Pérez met groot contrast tegenover Verstappen: 'Kwamen in Q3 zonder nieuwe banden'

Voor het eerst in vijf weekenden tijd mag Sergio Pérez vanuit de top tien aan de Grand Prix beginnen in het thuisweekend van zijn werkgever. Helaas voor de Mexicaan hield het in Q3 ook ver op, omdat hij niet meer de beschikking had over nieuwe banden. Het contrast met teamgenoot Max Verstappen, die bijna een seconde sneller was, kon dan ook bijna niet groter zijn.

In de sprintkwalificatie was Pérez nog ontevreden met een zevende startplek, die uiteindelijk P8 in de sprintrace opleverde, en daarmee één puntje. 'De auto voelde wel wat beter aan. Helaas hadden we vroeg in de kwalificatie niet genoeg marge', zo legt Pérez de vinger op de zere plek. 'Alles zat zo dicht bij elkaar. Daardoor gebruikten we meer banden dan we wilden. We kwamen in Q3 zonder nieuwe banden.'

Max Verstappen en George Russell overleefden Q1 zelfs zonder nieuwe banden te gebruiken, waarna de wereldkampioen in Q2 én in Q3 nog tweemaal twee setjes zachte banden uit de verpakking kon halen. Pérez moest in Q2 noodgedwongen zijn laatste setjes nieuwe banden gebruiken, waardoor hij in Q3 dus machteloos moest toezien hoe de concurrentie het beter deed op nieuwer rubber.

Hoop op goed resultaat

'We zaten vier tienden achter de tweede plek, terwijl ik op gebruikte banden reed', deelt Pérez in gesprek met Formula1.com. Verstappen zat juist nog ruim vier tienden vóór die tweede plek. 'Gezien de marges hadden we het dus veel beter kunnen doen. Helaas zaten we niet veilig genoeg om een set banden te sparen, eerder in de kwalificatie', weet Pérez, die hoopt op een goede uitslag op zondag. 'Ik denk dat alles heel dicht bij elkaar gaat zitten in de Grand Prix. Het zullen dus interessante gevechten worden.' Pérez greep in de voorgaande vier weekenden slechts acht punten middels tweemaal een achtste plek, terwijl hij in Monaco en Canada uitviel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws