Horner over enorm verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Dat is niet relevant' Formule 1
Formule 1

Horner over enorm verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Dat is niet relevant'

Horner over enorm verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Dat is niet relevant'

Red Bull Racing heeft in de sprintrace weer eens twee auto's in de top tien van de startopstelling staan. Dat was voor de Oostenrijkers alweer een tijdje geleden, en teambaas Christian Horner was dan ook tevreden. Max Verstappen heerste, maar Sergio Pérez bleef op de zevende stek steken. Daar had Horner wel een goede verklaring voor.

Voor Verstappen wacht wederom een duel met Lando Norris, met wie hij opnieuw de eerste startrij deelt. 'Het was een geweldige ronde van Max. Hij was snel in alle kwalificatiedelen', vertelt Horner bij Viaplay Het was wat ongelukkig met Checo (Pérez, red.), want hij had wat oponthoud met de Alpines. Hoe dan ook zijn de eerste en zevende plek goede startposities voor de sprintrace', concludeert Horner.

De interviewer gaat daar niet helemaal in mee, en wijst erop dat Pérez maar liefst 1,3 seconden langzamer was dan zijn teamgenoot. 'Dat is niet relevant, want hij had nooit een vrije ronde, omdat hij minder dan een seconde achter Esteban Ocon aan zijn ronde moest beginnen, die hem opving terwijl de vlag bijna gezwaaid werd. Met Pierre Gasly vlak achter zich, kon hij niks doen', legt Horner uit. In SQ3 werd lang gewacht, waardoor verschillende coureurs, waaronder Pérez en het Alpine-duo, zich moesten haasten om de vlag nog te halen.

Uitdaging van sprintweekend

'Het is heel spannend', beseft Horner als het over de kleine verschillen vooraan gaan. 'Het is een hele korte ronde, met maar zeven echte bochten. Het is dus heel spannend.' Horner gaat vervolgens nog in op de moeilijkheden in een sprintweekend, vooral voor een team dat een aantal lastige vrijdagen achter de rug heeft. 'We bekijken het sessie voor sessie. We hebben nu eerst de sprintrace, en daarna kunnen we de afstelling aanpassen voor de kwalificatie in de middag. De zaterdag is dus een drukke dag, en dan hebben we de Grand Prix op zondag nog, maar de sprintraces zijn zeker uitdagend', sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws