Horner wijst op unieke statistiek van Verstappen: 'Dat is een ongelofelijke prestatie' Formule 1
Formule 1

Horner wijst op unieke statistiek van Verstappen: 'Dat is een ongelofelijke prestatie'

Horner wijst op unieke statistiek van Verstappen: 'Dat is een ongelofelijke prestatie'

Christian Horner was apetrots op Max Verstappen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. In gesprek met Viaplay blikte de Britse teambaas terug op de prestaties van zijn coureurs, met een onderling verschil van maar liefst 0,888 seconden in ruim een minuut tijd. Horner legde uit waar dat verschil gemaakt werd, en reageerde ook nog op het geruzie met papa Verstappen.

Eigenlijk was het sinds het begin van de kwalificatie duidelijk wie poleposition ging pakken: Verstappen haalde al in Q2 flink uit, en dat was Horner ook opgevallen. 'Het was een geweldige prestatie. Hij was op elk van zijn vier sets banden het snelste. Met elk van zijn vier nieuwe sets banden had hij poleposition gepakt. Dat is een ongelofelijke prestatie van hem op een circuit, waar de verschillen normaal zo klein zijn.' Verstappen liet de vier snelste rondetijden van de dag noteren, met afstand zelfs.

Verstappen moet zich wel nog even melden bij de wedstrijdleiding, over een incident dat bij de pitsuitgang plaats zou hebben gevonden, maar Horner kan daar niet veel meer over vertellen. 'Ik weet niet waar dat over gaat, dus dat moeten we echt afwachten, om te kijken wat ze te zeggen hebben', zegt Horner over de wedstrijdleiding.

Pérez loopt achter de feiten aan

'Checo (Pérez, red.) heeft echt een goede race nodig op de zondag', beseft Horner na acht punten uit de laatste vier races. 'Hij gebruikte al zijn banden om Q3 te kunnen halen. De verwachting lag in Q3 dus al laag, omdat hij al zijn banden had gebruikt om überhaupt tot daar te komen', meldt Horner. Het contrast met Verstappen is daarmee levensgroot: Verstappen ging net als George Russell in Q1 door zonder nieuwe banden te gebruiken, waarna de Nederlander in Q2 én Q3 nog twee keer twee nieuwe sets banden kon gebruiken.

Horner hoopt dat Pérez het zwaarste deel van het weekend achter de rug heeft, en hij nu als hekkensluiter van de acht coureurs van de topteams progressie kan boeken. 'Hopelijk kan hij een goede race hebben, en daar de twee nieuwe sets harde banden gebruiken, die hij nog tot zijn beschikking heeft. Die hebben de anderen dan weer niet', weet Horner.

Ruzie met Jos the Boss

Horner wilde afsluiten met een positief bericht. 'Het is altijd goed om terug in Oostenrijk te zijn, met het thuispubliek. Er zijn hier veel Nederlanders voor Max. De sprintrace hebben we afgevinkt, net als de kwalificatie, en nu komt met de Grand Prix nog het belangrijkste evenement', aldus Horner, die op de valreep nog geconfronteerd werd met de woorden van Jos Verstappen, die tegen Viaplay zei dat Horner zelfs gedreigd zou hebben dat zijn remmen gesaboteerd zouden worden. 'Er valt niks over te zeggen', zo wil Horner er niet op ingaan. 'Het is wat gedoe. Onze focus ligt volledig op de Grand Prix. Max doet het geweldig, en het team presteert goed. We willen die vorm meenemen naar de zondag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws