Marko lacht 'bureaucratisch onderzoek' weg en looft Verstappen: 'Demonstratie van machtsvertoon' Formule 1
Formule 1

Marko lacht 'bureaucratisch onderzoek' weg en looft Verstappen: 'Demonstratie van machtsvertoon'

Marko lacht 'bureaucratisch onderzoek' weg en looft Verstappen: 'Demonstratie van machtsvertoon'

Helmut Marko is in zijn nopjes met het optreden van Max Verstappen in de achtertuin van Red Bull. Het leek niet de vraag of Verstappen poleposition zou pakken, maar hoe groot de voorsprong van de kampioen zou zijn. Het antwoord: ruim vier tienden. Dat zorgt er dan ook voor dat Marko enkele mooie complimenten van stal haalt voor zijn coureur.

In de sprintkwalificatie was het verschil nog een stuk kleiner, met slechts 0,093 seconden voorsprong op Lando Norris. 'We zijn zelf ook verrast, maar het hele team heeft geweldig werk verricht', vertelt Marko aan de Duitstalige tak van Sky Sports. 'Om een voorsprong van vier tienden te pakken op dit circuit met een rondetijd van 1:04, is ongelofelijk', beseft de dolgelukkige Oostenrijker. 'Dit was een demonstratie van machtsvertoon.'

Daarbij staat Marko ook stil bij het team dat rondom de kampioen gevormd is. 'De combinatie van Max met zijn race engineer, en ook met de bandenspecialisten, heeft optimaal gewerkt. Ik neem ook aan dat de temperaturen ons geholpen hebben', zo wijst Marko naar de zonnige omstandigheden en de rol van race engineer Gianpiero Lambiase.

Norris zonder afleiding

Marko zag wel nog een opvallend gevaar: Oscar Piastri verloor zijn snelste rondetijd, waardoor Norris geen rugdekking heeft. Volgens Marko is dat gunstig voor de 24-jarige Brit. 'Norris kan zich nu op Max concentreren en heeft geen teamgenoot die in zijn nek hijgt. We hebben echter een voorsprong, en we hebben twee sets nieuwe harde banden bij deze hoge temperaturen. Zoals Max bezig is, kan puur iets buitengewoons hem afstoppen.'

Zoiets buitengewoons kan ook een onderzoek zijn: Verstappen moet zich nog melden, omdat hij te langzaam reed in de pitstraat. 'Dit is puur zo'n bureaucratisch onderzoek. Ik kan me niet voorstellen dat dit gevolgen zal hebben', aldus Marko. Zelfs als Verstappen zijn poleposition verliest, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt te zijn, kan hij vermoedelijk teren op een goede snelheid in de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws