Norris is optimisme kwijt: 'We hebben er niet al te veel vertrouwen in' Formule 1
Formule 1

Norris is optimisme kwijt: 'We hebben er niet al te veel vertrouwen in'

Norris is optimisme kwijt: 'We hebben er niet al te veel vertrouwen in'

Lando Norris wist tijdens de kwalificatie niet in de buurt te komen van de tijd van Max Verstappen, die poleposition pakte. De Brit mag vanaf de eerste startrij beginnen aan de race in Spielberg, maar betwijfelt of hij de Nederlander kan uitdagen. 'Ik ga mijn best doen', is het meest positieve wat de Brit kan zeggen in het interview met F1TV na de race.

'Ik denk niet dat het mijn beste rondes waren. Maar ze waren goed voor P2', analyseert Norris zijn snelle rondes in Q3. 'Max lag vanaf het begin van de kwalificatie al een heel stuk voor op de rest', vervolgt de Brit, die al snel doorhad dat hij niet aan de tijden van de wereldkampioen kon komen. 'Zelfs zijn ronde op oude banden was beter dan mijn ronde op nieuwe', prijst Norris de prestatie van Verstappen en Red Bull Racing.

'McLaren weet heel goed ergens te verschijnen en meteen goed te presteren', vertelt de coureur. 'Wanneer we aankomen op het circuit is de set-up meestal al voor 99 procent goed. Het leek erop dat dat bij hen niet het geval was', vermoedt hij, kijkend naar de prestaties van de renstal uit Oostenrijk. 'Ze hebben gisteren hun set-up eigenlijk niet geoptimaliseerd, en nu ze dat wel hebben gedaan zie je dat ze meer potentieel hebben dan wij', moet hij toegeven.

Norris verwacht geen strijd met Verstappen

Met de blik gericht op morgen, lijkt Norris weinig vertrouwen te hebben in een strijd met Verstappen. 'Het betekent dat we gisteren goed gewerkt hebben, maar ook dat ze nog steeds veel sneller zijn dan wij', vat hij de kwalificatie samen. 'Ik ga morgen mijn best doen. Ze hebben zo'n groot gat. Zelfs als het gat halveert, blijven ze een stuk sneller', verklaart hij over de concurrent. 'Ik ga mijn best doen, dat is alles wat we kunnen doen', zegt Norris, om vervolgens direct de verwachtingen wat te temperen. 'We hebben er niet al te veel vertrouwen in dat we ze bij kunnen houden', sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws