Pérez na probleem in Grand Prix van Miami: 'Het was een totale ramp' Formule 1
Formule 1

Pérez na probleem in Grand Prix van Miami: 'Het was een totale ramp'

Pérez na probleem in Grand Prix van Miami: 'Het was een totale ramp'

Voor Sergio Pérez werd het een teleurstellende GP van Miami. Daar waar de Mexicaan hoopte naar het podium te klimmen, moest hij na een probleem met zijn vermogen genoegen nemen met de vierde plaats. De Mexicaan was dan ook niet gelukkig na afloop, ondanks dat hij het resultaat wist te maximaliseren.

Even was er de hoop dat Pérez na de Safety Car nog kon aanvallen bij Carlos Sainz, nadat hij nieuwe banden onder zijn bolide kreeg. Tegenover FOX Sports Mexico laat hij weten dat het er niet in zat. 'Nee, ik kon niets doen. Ik had te weinig vermogen in de motor, hoe hard ik ook probeerde, ik pushte te hard in de bochten en ik oververhitte de banden. Ik kon niet bij Carlos komen.'

Zelfs toen hij na de Safety Car in de DRS-zone bij Sainz kwam, lukte het niet om voorbij te gaan aan de Spanjaard. 'Ik was in de DRS-zone, maar ik kon niets doen. Ik moest hard pushen in de bochten want ik had geen kracht op de rechte stukken. Ik verloor ongeveer 10 km/u op de rechte stukken, zelfs met DRS kon ik Carlos niet inhalen', aldus Pérez, die daarmee aangaf te verliezen daar waar Red Bull juist het verschil maakte.

Probleem vergooit kansen Pérez

De Mexicaan verloor veel tijd toen naar wat achteraf blijkt een sensor ervoor zorgde dat hij vermogen verloor. Het kon wel genoeg opgelost worden om door te kunnen, maar de echte snelheid was weg. 'Ik kreeg een beetje kracht terug, maar nooit genoeg. Ik verloor denk ik in twee ronden zeven seconden, het was een totale ramp', besluit hij teleurgesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws