Pérez richt pijlen op 2023-titel: 'Wil het nieuwe seizoen op een heel hoog niveau starten' Formule 1
Formule 1

Pérez richt pijlen op 2023-titel: 'Wil het nieuwe seizoen op een heel hoog niveau starten'

Pérez richt pijlen op 2023-titel: 'Wil het nieuwe seizoen op een heel hoog niveau starten'

Sergio Pérez heeft het voor zijn gevoel beter dan ooit gedaan richting het einde van het 2022-seizoen. In Abu Dhabi mocht de Mexicaan zijn tweede jaar bij Red Bull Racing afronden. Daar was hij zelf tevreden over, maar vanuit vele hoeken kreeg hij ladingen van kritiek over zich heen. Zo zou hij volgens buitenstaanders niet een goede tweede rijder zijn. Hoe dan ook is de coureur uit Guadalajara zelfverzekerd dat het tijdens het 2023-seizoen beter zal gaan.

Waar teamgenoot Max Verstapppen het seizoen afsloot met vijftien overwinningen, moest Pérez genoegen nemen met de zeges die hij behaalde in Monaco en in Singapore. Het leek erop dat de Mexicaan de tweede plek in het kampioenschap zou pakken, maar die ging helaas tijdens de laatste race van het 2022-seizoen aan zijn neus voorbij. Gedurende zijn tweede jaar bij de Oostenrijkse formatie kende Pérez zijn ups en downs met de RB18, waarmee hij lang niet altijd zo kon harmoniseren als Verstappen dat kon. De 32-jarige laat zich in ieder geval niet uit het veld slaan en heeft zijn volledige focus op het aankomende seizoen gericht.

'Ik werk er constant aan', trapt Pérez af bij de officiële website van de Formule 1. 'Ik denk dat het echt ligt aan hoe comfortabel ik me voel met de auto bij de start van het seizoen. Zoals in het begin van het seizoen (van 2022, red.), daarna gleed het weg', legt de Mexicaan uit. 'Ik denk dat als Formule 1-coureurs, dat we constant aan nieuwe uitdagingen werken. Maar ik heb nu, in deze tijd, wel het gevoel dat ik op mijn best ben. Ik wil het echt doorzetten en het nieuwe seizoen op een heel hoog niveau starten', klinkt de Red Bull-coureur vastberaden. Pérez benadrukt dat consistente prestaties de sleutel tot succes gaan zijn in het aankomende seizoen.

Pérez zag dat Red Bull vroeg in het seizoen al meedeed voor het kampioenschap

Toen de RB18 uiteindelijk werd geperfectioneerd en geen last meer had van overgewicht, regende het overwinningen bij de Oostenrijkse formatie. '2022 startte heel goed. We hadden wat betrouwbaarheidsproblemen, maar op de baan liep het verder wel. We waren vroeg in het seizoen al in staat om mee te doen voor het kampioenschap', zegt Pérez.

'Ik had een aantal slechte races die mij uit het gevecht voor de titel haalden, dus wat dat betreft is er nog werk aan de winkel, samen met het team. We moeten zorgen dat we de consistentie doorzetten en dat we volgend jaar terug kunnen komen en vechten voor de titel, als we weer zo'n auto hebben als tijdens het voorgaande jaar', sluit Pérez af. De Mexicaan heeft zijn pijlen dus gericht op het 2023 seizoen, al is het nog afwachten hoeveel pijlen hij op zijn boog heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws