McCullough steekt loftrompet voor Hülkenberg: 'Coureur met veel klasse' Formule 1
Formule 1

McCullough steekt loftrompet voor Hülkenberg: 'Coureur met veel klasse'

McCullough steekt loftrompet voor Hülkenberg: 'Coureur met veel klasse'

Aston Martin-prestatiedirecteur Tom McCullough heeft alleen maar goede woorden over voor Nico Hülkenberg. De Duitser viel aan het begin van het 2022-seizoen in bij de Britse renstal toen Sebastian Vettel corona had en niet mee kon doen. Volgens de Brit is Hülkenberg een natuurtalent en heeft hij ontzettend veel klasse. De 35-jarige is een tijdje de 'super sub' geweest, maar is nu terug om zijn functie als fulltime Formule 1-coureur weer op te pakken.

McCullough mocht in Bahrein in 2022 direct al een vervangende rijder inschakelen voor zijn team, Vettel leverde namelijk een positieve coronatest en moest daardoor afzien van een deelname aan de openingsrace. Gelukkig neemt Hülkenberg altijd zijn telefoon op, en zo stond hij ook klaar voor Aston Martin om het stoeltje van zijn landgenoot op te vullen. Bij Aston Martin waren ze direct onder de indruk van de snelheid die de Duitser liet zijn, ondanks dat hij na het seizoen van 2019 niet meer volledig in de Formule 1 actief was. McCullough vindt het dan ook geweldig dat Hülkenberg terugkeert en bij Haas gaat rijden.

'Hij (Hülkenberg, red.) werd in de schijnwerpers gezet terwijl wij ons achter de oren krabden vanwege de auto', begint de Aston Martin-prestatiedirecteur bij het Braziliaanse medium Grande Premio, als hij denkt aan het moment in Bahrein. 'Tegen de tijd van VT3 was hij bij ons, maar er was niet veel tijd om aanpassingen te doen aan zijn zitje, hij sprong er eigenlijk direct in', herinnert de Brit zich. 'Hij is een zeer getalenteerde rijder, een natuurtalent. Je zet hem in de auto bij de kwalificatie of een race en vraagt hem om het maximale uit de auto te halen, en daar is hij heel goed in, ongeacht in welke auto hij zit. Het is een coureur met veel klasse die veel ervaring heeft, en dat helpt hem om in een auto te stappen en snel te zijn.'

Hülkenberg stond op stand-by voor redelijk wat teams

De Duitser nam na het 2019-seizoen bij Renault afscheid van de Formule 1, maar was toch nog regelmatig op de grid te zien. Hij viel bij verschillende teams in als één van hun rijders niet in staat was om te racen. Dat gebeurde dus in Bahrein in 2022, waarna Hülkenberg ook de race in Jeddah mocht verrijden voor Aston Martin.

In 2020 verving hij Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië en de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone bij het toenmalige Racing Point, de Mexicaan was ook positief getest op corona. Tot slot mocht Hülkenberg ook nog bij Aston Martin inspringen tijdens de Eifel Grand Prix van 2020, toen voelde Lance Stroll zich niet lekker. Van invallen is het aankomende seizoen in ieder geval geen sprake, dan heeft de 35-jarige een stoeltje bij Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws