Verstappen stond versteld van puntenverschil: 'We hebben niet veel dominante weekenden gehad' Formule 1
Formule 1

Verstappen stond versteld van puntenverschil: 'We hebben niet veel dominante weekenden gehad'

Verstappen stond versteld van puntenverschil: 'We hebben niet veel dominante weekenden gehad'

Max Verstappen was verbaasd dat er zo'n groot gat in de punten zat tussen hem en Charles Leclerc. Volgens de Nederlander lagen de bolides in prestaties dichtbij elkaar, waardoor hij zich niet kon voorstellen dat hij met zo'n grote marge het kampioenschap won. De Red Bull Racing-coureur is vanzelfsprekend tevreden met hoe het allemaal heeft uitgepakt. Naar zijn idee ligt het in het 2023-seizoen nog dichter bij elkaar.

De Limburger pakte tijdens het 2022-seizoen zijn tweede titel bij de Grand Prix van Japan, met nog vier races te gaan. De tweevoudig wereldkampioen bleek ongenaakbaar te zijn, en daar konden Ferrari en Leclerc niks meer aan doen. Verstappen sloot het jaar af met een puntenaantal van 454 punten en vijftien overwinningen. In het kampioenschap liet de Nederlander de Ferrari-rijder ver achter zich. Hij won met een verschil van 146 punten, wat hem toch wel een beetje verbaasde. 'Als je kijkt naar hoe dicht bij elkaar de auto's zaten, dan is het wel een beetje verrassend. We hebben niet veel dominante weekenden gehad', zegt Verstappen geciteerd door Autosport.

De Monegask won twee van de eerste drie races van het seizoen en wist toen een voorsprong van 46 punten op Verstappen op te bouwen. Die voorsprong leefde echter niet lang. Zodra Red Bull de RB18 goed aan de loop kreeg, waren ze gezien en eisten ze bijna alle overwinningen op die er nog te behalen waren. 'Maar ik bedoel, aan het einde ben ik wel blij hoe het is gegaan, vooral na het seizoen dat ik had in 2021. Het is niet altijd goed om elk jaar zo'n gevecht te hebben. Maar in het aankomende seizoen zit alles toch dichter bij elkaar, denk ik', laat de Nederlander weten.

Verstappen deelt Mercedes-gedachte van Marko

Het seizoen van 2022 leverde een veel andere strijd op dan het seizoen van 2021. Ondanks dat Verstappen ook moest werken voor zijn tweede titel, verliep de titelstrijd op een andere manier. Dat Verstappen het kampioenschap in 2022 zou binnenslepen, dachten velen al voor de zomerstop, terwijl het in 2021 pas in de laatste ronde van de laatste wedstrijd werd beslist.

Het was ongetwijfeld een verrassing dat Mercedes er tijdens het 2022-seizoen niet zo goed bij zat als in de voorgaande jaren. Helmut Marko gaf al aan dat hij er vanuit ging dat de Duitse renstal gewoon een comeback gaat maken in 2023. Daar sluit Verstappen zich bij aan. 'Ja, dat is zeker', antwoordt de Red Bull-coureur op de vraag of Mercedes vooraan mee gaat doen voor de titel. 'Ze zullen er zijn', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws