Pérez stelt dat hij de touwtjes in handen heeft en twijfelt over pensioen: 'Ik wacht nog een paar races af' Formule 1
Formule 1

Pérez stelt dat hij de touwtjes in handen heeft en twijfelt over pensioen: 'Ik wacht nog een paar races af'

Pérez stelt dat hij de touwtjes in handen heeft en twijfelt over pensioen: 'Ik wacht nog een paar races af'

Sergio Pérez is een van de dertien coureurs in de Formule 1 zonder contract voor 2025. De Mexicaan heeft het meest felbegeerde vrije zitje in handen, maar lijkt zich weinig zorgen te maken over collega's die op zijn zitje azen. Sterker nog, de teamgenoot van Max Verstappen lijkt helemaal nog niet zo overtuigd te zijn dat hij het stoeltje überhaupt wel wil houden.

Pérez deed in de eerste twee races precies wat Red Bull Racing van hem verlangt: geen schade rijden, en achter Verstappen als tweede over de streep komen. Mocht de 34-jarige zijn huidige vormniveau vast weten te houden, dan lijkt de kans zeer aanwezig dat Red Bull ook in de toekomst nog met hem samen wil werken. Ondertussen zullen andere coureurs, waaronder Carlos Sainz, Alexander Albon, Fernando Alonso, en de heren van Visa Cash App RB, de situatie bij de constructeurskampioen goed in de gaten houden.

Pérez twijfelt over de toekomst

In gesprek met Sky Sports F1 vertelt Pérez aan presentatrice Naomi Schiff dat hij zelf nog niet weet wat de toekomst hem in 2025 zal brengen. Opvallend is dat hij daarbij vooral aankaart dat hij zelf nog twijfelt over wat hij na 2024 wil doen, en niet dat hij zijn talent aan het team wil tonen. 'Het is nog heel vroeg om hier iets over te kunnen zeggen. Ik wil nog een paar races afwachten om te kijken hoe het gaat', laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar optekenen.

Pérez heeft in het verleden al aangegeven dat hij het niet makkelijk had in het tweede Red Bull-stoeltje, en dat lijkt dan ook een rol te spelen bij zijn beslissing. 'Het is overduidelijk geen makkelijk stoeltje om te bezetten. We hebben in het verleden wel al gezien dat er heel wat complicaties bij dit stoeltje om de hoek komen kijken. We hebben geweldige coureurs gezien, die nog geen zes maanden overleven, of misschien een jaar. Wat dat betreft is het een uniek team', zegt Pérez over het team waar Pierre Gasly en Alexander Albon het niet al te lang volhielden.

Red Bull, een ander team, of met pensioen?

Voor Pérez speelt het vermoedelijk ook een rol dat zijn gezin in Mexico woont, en hij tussen de races dus regelmatig naar het Noord-Amerikaanse land moet afreizen, wat met 24 Grands Prix op de kalender alleen maar een grotere klus wordt. Of Pérez bij een Red Bull-vertrek nog overweegt om naar een ander team te verhuizen, of dat hij in dat geval met pensioen gaat, is onduidelijk. 'Ik heb dan ook geen haast om een beslissing te nemen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pérez stelt dat hij de touwtjes in handen heeft en twijfelt over pensioen: 'Ik wacht nog een paar races af'
Pérez verkent alvast wat mogelijkheden voor na een eventueel pensioen.

Toch lijkt de Mexicaan serieus na te denken over zijn reacepensioen. 'Dit is al mijn veertiende seizoen in de sport, dus ik wil eerste de volgende races nog even aanzien.' Mocht Pérez besluiten dat hij verder wil gaan bij Red Bull, verwacht hij geen problemen. 'Met Red Bull zal het een heel snel gesprek zijn. Het zal ons vijf minuten kosten om te zien wat we willen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws