Pérez voelt zich weer goed in de Red Bull: 'We boekten in deze race progressie' Formule 1
Formule 1

Pérez voelt zich weer goed in de Red Bull: 'We boekten in deze race progressie'

Pérez voelt zich weer goed in de Red Bull: 'We boekten in deze race progressie'

Met een vijfde plaats wist Sergio Pérez de schade aardig te beperken na zijn slechte kwalificatie van zaterdag op de Hungaroring. De Mexicaan voelde zich weer beter in de auto de laatste paar weekenden het geval was en kijkt er dan ook naar uit om na de zomerstop weer sterk van start te gaan. Met een overwinning voor zijn teamgenoot Max Verstappen zag hij dat het een goede race was voor het team.

Pérez was erg te spreken over de race die hij en zijn team kende in Hongarije. Op een baan die erom bekend staat dat het er moeilijk inhalen is, wist de Mexicaan van P11 naar P5 op te klimmen, terwijl zijn teamgenoot Verstappen zelfs van P10 naar de overwinning reed. 'Er zat veel snelheid in de auto, al helemaal in deze omstandigheden. Het was zeker een goede race voor ons.'

De Red Bull Racing-coureur verloor de laatste races het gevoel met de auto, maar vandaag was hij comfortabeler in de auto en wist hij dus ook een mooi resultaat te boeken. 'Ik voelde me zeker beter in de auto. We boekten in deze race progressie en begrepen in de kwalificatie beter wat we aan het doen waren. Hopelijk komen we na de zomerstop weer veel sterker terug.'

Pérez wil sterk starten na de zomer

Na de zomerstop hoopt Pérez dan ook gelijk weer een mooi resultaat te boeken en deze lijn die hij in Hongarije heeft ingezet te kunnen vasthouden. 'Ik denk dat het belangrijk is om weer sterk te starten', zo besluit de strijdvaardige Mexicaan, die in het kampioenschap weer dichter naar Charles Leclerc kruipt en nog maar vijf punten achter staat op de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws