Pérez wil verandering: 'Elk weekend tref je andere stewards' Formule 1
Formule 1

Pérez wil verandering: 'Elk weekend tref je andere stewards'

Pérez wil verandering: 'Elk weekend tref je andere stewards'

De afgelopen weken werd er steeds vaker kritiek geuit op het handelen van de nieuwe wedstrijdleiders in de Formule 1, Niels Wittich en Eduardo Freitas. De beslissingen zouden niet consistent genoeg zijn. Sergio Pérez denkt dan ook dat het beter is om een vaste aanstelling van stewards te hebben. De Mexicaan wil de huidige twee opvolgers van de vertrokken Michael Masi nog niet afschrijven.

Op dit moment worden er voor elke grand prix vier verschillende stewards aangewezen. Deze stewards onderzoeken incidenten die door de wedstrijdleider gezien worden en zij bepalen ook de straffen. Bij deze beoordelingen is de consistentie vaak ver te zoeken, zo laten steeds meer coureurs en teambazen de laatste weken weten. Zij zijn dan ook niet gelukkig met de manier waarop er momenteel gehandeld wordt.

Pérez is van mening dat een vaste groep stewards zou kunnen helpen om samen met de wedstrijdleiders tot consistentere beslissingen te komen, zo laat hij weten aan RaceFans. 'Dat zou goed zijn om te proberen wat vooruitgang te boeken, want elk weekend tref je andere stewards', zo refereert hij aan de alsmaar wisselende stewards bij de raceweekenden. Wanneer de stewards hetzelfde blijven, zullen de beslissingen dat waarschijnlijk ook doen.

Wedstrijdleiders nog niet afschrijven

Mede door de inconsistente beslissingen heerst er ook kritiek op de nieuwe wedstrijdleiders Wittich en Freitas, maar de Red Bull Racing-coureur wil de opvolgers van Masi zeker nog niet afschrijven. 'Je moet onze nieuwe wedstrijdleiders wat tijd gunnen en met hen samenwerken. Zeker op dit moment lijkt er veel onenigheid te zijn, maar ik denk dat het voor iedereen in de sport belangrijk is om te blijven samenwerken.'

Wittich en Freitas werden afgelopen winter aangesteld door de FIA, nadat de vorige wedstrijdleider Masi aan de kant werd geschoven na zijn handelen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Daarbij interpreteerde hij de regels op een manier die volgens velen niet correct was, waarna de positie van de inmiddels bij de FIA vertrokken Australiër onhoudbaar maakte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws