Update IV | Masi ontkent geruchten over terugkeer in autosport Formule 1
Formule 1

Update IV | Masi ontkent geruchten over terugkeer in autosport

Update IV | Masi ontkent geruchten over terugkeer in autosport

Michael Masi is niet langer werkzaam voor de FIA, bevestigt het bestuursorgaan via een persbericht. De voormalig wedstrijdleider heeft besloten om te vertrekken, en terug te gaan naar Australië om dichter bij zijn familie te zijn. Masi werd aan het begin van dit jaar ontheven uit zijn functie als wedstrijdleider naar aanleiding van het controversiële einde van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Na de seizoensfinale kwam de positie van Masi onder hevige druk te staan. De FIA besloot hierop te reageren en hem een andere functie in de organisatie te geven. Deze bekleedt hij inmiddels ook niet meer. 'De FIA kan bevestigen dat Michael Masi besloten heeft de FIA te verlaten en terug gaat verhuizen naar Australië om dichter bij zijn familie te gaan wonen', staat in het statement van de FIA. 'De FIA dankt hem voor zijn inzet en wenst hem het beste voor de toekomst.

Sinds dat Masi is ontheven uit zijn functie als wedstrijdleider leefde hij binnen de FIA in een soort limbo. De voormalig wedstrijdleider kreeg andere taken binnen het bestuursorgaan, waarbij niet op de circuits aanwezig was. Er werd nog even gedacht aan korte terugkeer voor de Grand Prix van Miami, aangezien Niels Wittich, de huidige wedstrijdleider, positief testte op corona. Desalniettemin was Masi in april al terug in Australië en is het nu het papierwerk rond.

Het controversiële einde in Abu Dhabi

De seizoensfinale in Abu Dhabi bleek dus de laatste taak te zijn van Masi als wedstrijdleider. De Australier kwam onder druk te staan nadat hij de safety car-periode niet op de juiste manier opvolgde. Hierdoor wist uiteindelijk Max Verstappen wereldkampioen te worden, en voelde Mercedes zich bestolen. De FIA sprak na het ontslag van Masi over een menselijk fout.

Update 9.52u (13.07) | Masi verbreekt stilte rondom vertrek bij FIA

Michael Masi heeft gereageerd op zijn vertrek bij de FIA. De voormalig wedstrijdleider is sinds april al niet meer werkzaam voor het bestuursorgaan, nadat hij ook werd ontheven uit zijn functie als wedstrijdleider na het controversiële einde van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Masi is weer teruggekeerd naar Australië om dichter bij zijn familie te zijn.

'Het was me een genoegen en een eer om de FIA te vertegenwoordigen als Single-Seater Sporting Director en FIA Formule 1-wedstrijdleider', vertelt Masi in een statement aan Motorsport.com. 'Voor mijn aanstelling werkte ik al meer dan een decennium met de FIA en haar Member Clubs aan diverse projecten over de gehele wereld. Ik keek ernaar uit om Charlie Whiting vele jaren te volgen en van hem te leren, tot zijn plotselinge overlijden. Ook wil ik mijn waardering uitspreken voor de steun en begeleiding tijdens mijn ambtsperiode.'

Registreer hier om mee te discussiëren.

Update II 8.11u (31.07)| Masi onthult: 'Kreeg veel online doodsbedreigingen'

Michael Masi, voormalig wedstrijdleider in de Formule 1, zegt dat hij online veel doodsbedreigingen ontving na zijn cruciale rol in de laatste race van vorig seizoen, waarin Max Verstappen wereldkampioen werd. De Australiër werd in februari uit zijn functie gezet vanwege zijn rol in de race. Eerder deze maand liet hij weten te vertrekken bij autosportfederatie FIA, waar hij sindsdien een andere functie had.

'Er waren een aantal donkere dagen. En zeker weten, ik voelde mij de meest gehate man ter wereld. Ik kreeg doodsbedreigingen, mensen zeiden dat ze achter mij en mijn familie aan zouden komen', zegt Masi tegen mediabedrijf News Corp. 'De berichten die ik via Facebook kreeg waren schokkend. Ze waren racistisch, gewelddadig, bruut. Ik ben overal voor uitgemaakt. En ze bleven maar komen. Niet alleen via Facebook, ook via LinkedIn, wat een professioneel platform om zaken te doen hoort te zijn.'

Update III 15.04u (19/08) | 'Oud-wedstrijdleider Masi staat voor rol in top Australische Supercars'

Michael Masi staat voor een rol in de top van de Australische Supercars, zo meldt onder meer Motorsport.com vrijdagmiddag. De voormalig wedstrijdleider van de Formule 1 lijkt voorzitter te worden van de Supercars Commission. Volgens bronnen binnen het Australische kampioenschap kan de bevestiging van het nieuws zo vroeg als dit weekend al gemaakt worden.

Masi zal dan Neil Crompton opvolgen, die zijn post als voorzitter van de commissie eind juni verliet. Het wordt dan de eerste rol in de top van een autosportklasse van Masi sinds zijn vertrek bij de FIA, vanwege het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar. Door de wijze waarop de safety car-periode in de slotfase van de race werd afgehandeld, ontstond de nodige controverse. Dat kostte Masi uiteindelijk de kop als wedstrijdleider van de Formule 1.

Update IV 15.01u (20/08) | Masi ontkent geruchten over terugkeer in autosport

Michael Masi heeft ontkend dat hij spoedig zal terugkeren in de autosportwereld. De oud-wedstrijdleider van de Formule 1, die vorige maand vertrok bij de FIA, werd in verband gebracht met de rol van voorzitter van de Australische Supercars Commission. Tegenover Speedcafe.com laat de Australiër echter weten dat het enkel geruchten zijn en niet meer dan dat.

Masi lijkt verrast te zijn door de geruchten wanneer hij ernaar gevraagd wordt. 'Echt? Dat zijn enkel geruchten. Er zijn een aantal dingen die uit alle hoeken van de wereld naar boven zijn gekomen. Er zijn een aantal dingen opgedoken, en ik heb geen haast om er iets over te bevestigen. Ik heb ook een aantal aanbiedingen gekregen uit alle hoeken van de wereld en er zijn een aantal spannende kansen ontstaan.'

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws