Piastri is niet heel positief gestemd: 'Denk niet dat ons dat gaat lukken' Formule 1
Formule 1

Piastri is niet heel positief gestemd: 'Denk niet dat ons dat gaat lukken'

Piastri is niet heel positief gestemd: 'Denk niet dat ons dat gaat lukken'

In de tweede vrije training op het circuit van Silverstone wist Oscar Piastri de tweede snelste rondetijd neer te zetten. Tijdens de eerste vrije training kwam de Australiër als derde snelste over de finishlijn. Tijdens de tweede sessie bedroeg het verschil met teamgenoot Lando Norris maar 0,331 seconden. Een goede start van het weekend voor de man uit Melbourne en voor het team, zou je zeggen. Toch verschijnt Piastri een stuk minder enthousiast voor de camera van Sky Sports.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk wist Oscar Piastri de tweede plaats te bemachtigen. Het team van McLaren doet sinds het in Miami upgrades introduceerde voor haar MCL38 serieus mee in de strijd om de titel in het constructeurskampioenschap. Ook weten beide coureurs steeds dichter bij Verstappen te komen. De tot nu toe behaalde resultaten op Silverstone beloven een goed weekend voor de Britse renstal, maar Piastri zelf is iets minder positief gestemd. 'Het zou fijn zijn als we het gat met de anderen zouden kunnen behouden dit weekend. Ik denk alleen niet dat ons dat gaat lukken', vertelt hij.

De invloed van het weer

De regen op het circuit van Silverstone liet lang op zich wachten. Met nog zeven minuten te gaan begon het tijdens de tweede vrije training dan toch te regenen. Het werd alleen niet nat genoeg om intermediatebanden onder de auto te zetten en dus hielden meerdere coureurs het een paar minuten voor het einde van de sessie al voor gezien. 'Ik denk dat we vandaag een goede sessie hebben gehad', vertelt Piastri. 'Het was een goede dag. De auto voelde goed aan. Er zijn een paar dingen aan mijn kant die ik nog kan verbeteren. Maar al met al was het een vrij gemakkelijke vrijdag.'

Met name het weer in Engeland zorgt ervoor dat de Australiër zich enige zorgen maakt om de race op zondag. Het team heeft vandaag niet echt in de regen kunnen oefenen. 'Het weer zal van grote invloed zijn. De snelheid op het droge vandaag is niet echt van belang voor de rest van het weekend. We zullen zien, ik denk dat het moeilijk gaat worden voor het team', vertelt Piastri. 'We zullen moeten proberen goed in te spelen op het weer. Nu is dat in Groot-Brittannië al moeilijk op een normale dag, laat staan tijdens een raceweekend', lacht hij. 'Ik denk dat het vanuit dat oogpunt een spannend weekend gaat worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws