Stella loopt niet te hard van stapel: 'Niet te veel naar de uitslagen kijken' Formule 1
Formule 1

Stella loopt niet te hard van stapel: 'Niet te veel naar de uitslagen kijken'

Stella loopt niet te hard van stapel: 'Niet te veel naar de uitslagen kijken'

Ondanks dat ze de tweede vrije training met P1 en P2 afsloten, voelden de coureurs zich niet helemaal op hun gemak in de auto. Andrea Stella geeft aan dat er een aantal problemen zijn waar ze naar moeten kijken. 'Maar over het algemeen lijken we competitief', aldus de teambaas van McLaren tegenover Sky.

'Zeker het remmen voor bocht drie', noemt de Italiaan als een van de problemen van zijn team. 'Het is heel lastig', is hij van mening. 'Tijdens veel rondes lukte het ons gewoon niet. We moesten dan buitenom of we moesten ons inhouden', vervolgt de teambaas. 'Dus de gebruikelijke plekken waar je wat wind in de rug hebt. Vandaag hadden we ook last van windvlagen', stelt hij vast.

'De snelle stukken hier in Silverstone zijn ook echt snelle stukken', benadrukt hij. 'De coureurs hadden het over wat stukken waar de auto niet fijn is om in te rijden', verwijst hij naar de feedback die Oscar Piastri en Lando Norris het team hebben gegeven. Ondanks dat ze zich niet comfortabel voelden, wisten ze toch bovenaan het scorebord te eindigen. 'We hebben mogelijkheden om ons te verbeteren, maar over het algemeen lijken we wel competitief', denkt de Italiaan.

Stella was verbaasd door rondetijden McLaren

De man van McLaren zegt verbaasd te zijn door de rondetijden die werden gereden tijdens de tweede vrije training. 'Maar zoals ik eerder al zei, wil ik daar niet te veel naar kijken en op onszelf focussen. Verbetering is ons doel voor vanavond', legt hij uit. 'We moeten niet te veel naar de uitslagen kijken. Iedereen wist dat er regen aan kwam, dus coureurs als Max gingen voor nieuwe banden en weinig brandstof', aldus Stella. 'Maar ik zie wat bemoedigende punten naar voren komen in beide sessies, zowel over één ronde als tijdens de long runs', sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws