Pirelli geeft optimale strategie vrij: Mercedes én Red Bull in het voordeel Formule 1
Formule 1

Pirelli geeft optimale strategie vrij: Mercedes én Red Bull in het voordeel

Pirelli geeft optimale strategie vrij: Mercedes én Red Bull in het voordeel

Pirelli-chef Mario Isola verwacht dat er tijdens de Grand Prix van Qatar veelal twee pitstops plaats gaan vinden per coureur. De bandenslijtage op Losail International Circuit ligt hoog, wat betekent dat er vermoedelijk drie setjes rubber aan te pas komen. Ook geeft de Italiaanse bandenleverancier vrij hoeveel setjes elke coureur over heeft voor het evenement.

In principe bereiken de coureurs de eindstreep het snelste als tweemaal gebruik gemaakt wordt van de mediumbanden, en eenmaal van de harde band. Sommige teams wisten in de kwalificatie in Q2 op de mediums door te komen naar Q3. Die coureurs zijn dus in het voordeel voor de aankomende race. Zo'n stint op de mediumband wordt idealiter opgevolgd door een stint op de harde band, om de race af te sluiten op de mediumband.

De op één na snelste strategie is volgens Pirelli om te starten op de zachte band, en vervolgens tweemaal een stint op de mediumband te verrijden. Hoewel het bandenleven van alle gebruikte sets in dit scenario aanzienlijk opgerekt wordt, acht Pirelli dit dus wel mogelijk. Wel wordt benadrukt dat er weinig data beschikbaar is van Losail International Circuit en dat de voorspelling dus af kan wijken van de realiteit.

Isola over Qatar

Isola: 'Onder de uitdagende omstandigheden van dit weekend willen de teams de opties zo veel mogelijk open houden. Daarom hebben de titelconcurrenten ook besloten om te beginnen op de mediumband. In Q2 van de kwalificatie hebben we echter gezien dat dit niet voor iedereen mogelijk was. We verwachten dus een interessante mix van strategieën in Qatar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws