Albon zag dat Red Bull 2022-auto niet liet vallen voor wereldtitel Verstappen Formule 1
Formule 1

Albon zag dat Red Bull 2022-auto niet liet vallen voor wereldtitel Verstappen

Albon zag dat Red Bull 2022-auto niet liet vallen voor wereldtitel Verstappen

Alexander Albon zag dat het team van Red Bull Racing afgelopen seizoen de ontwikkeling van de 2022-bolide af en toe naast zich neerlegde om zich te focussen op de titelstrijd. Max Verstappen wist het gevecht met Lewis Hamilton te winnen, al zou dit ten koste kunnen zijn gegaan van het nieuwe seizoen. Christian Horner gaf eerder al aan dat Red Bull precies wist wat ze deden omtrent de reglementswijzigingen.

Albon was vorig jaar de reservecoureur bij de Oostenrijkse renstal. De Thai maakte de titelstrijd en de ontwikkeling van de nieuwe bolides van dichtbij mee. 'Ik heb vijftig procent van mijn tijd gespendeerd in de auto van 2021 en de andere vijftig procent in de auto van 2022', wordt Albon geciteerd door Formel1.de. 'Toen het kampioenschap zijn einde naderde, ging de focus meer naar het winnen van de wereldtitel.'

De aanstaande Williams-coureur zag het team vooral in de laatste twee races alles op alles gooien. 'Rond Jeddah en Abu Dhabi hebben we harder gewerkt dan normaal. Maar het is goed gekomen.' Albon vindt het niet zo raar dat het team zich focuste op de wereldtitel voor Verstappen. 'Als je op de korte termijn een kampioenschap kan winnen dan ga je er vol voor.'

'Red Bull is slim geweest'

Toch biedt Albon ook enige nuance. De coureur zag dat het team niet alles liet vallen voor het kampioenschap. 'Het team is slim geweest. Bovendien is Red Bull met Adrian Newey altijd goed geweest als het aankomt op reglementswijzigingen. Ze zullen niet in een slechte positie zitten volgend jaar', aldus Albon. Horner sprak dergelijke woorden eerder ook al uit. 'We wisten dat de nieuwe regels eraan kwamen, dus we hebben ons daar goed op voorbereid', zei de Brit in een eerder interview.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws