Pirelli verwacht veel éénstoppers in 2022: 'De banden slijten minder snel' Formule 1
Formule 1

Pirelli verwacht veel éénstoppers in 2022: 'De banden slijten minder snel'

Pirelli verwacht veel éénstoppers in 2022: 'De banden slijten minder snel'

Topman van Pirelli, Mario Isola, verwacht dat het grootste deel van de Formule 1-races in 2022 éénstoppers zullen zijn. Hiermee lijkt het strategische element van de sport een kleinere rol te gaan spelen in het nieuwe tijdperk. Aankomend seizoen stapt de Formule 1 over op 18-inch banden als onderdeel van de veranderende reglementen. Tijdens de testdagen aan het einde van het seizoen werden deze banden op de proef gesteld.

De eerste gegevens van Pirelli wijzen uit dat de banden een stuk minder zullen slijten. Volgens Isola moet dat geen probleem zijn met wat de fans ervoor terug krijgen. 'Ik verwacht dat de meeste races aankomend jaar een éénstopper zullen zijn', zegt de topman in een interview met Tire Technology International. 'Maar dat is niet erg. Als we eindelijk weer echt wiel-aan-wiel kunnen races, wie zal er dan nog wijzen naar de pitstops?'

De nieuwe bolides zullen in het begin waarschijnlijk een stuk langzamer zijn dan de auto's van afgelopen seizoen. Volgens Valtteri Bottas ligt dat vooral aan het feit dat de nieuwe auto's een stuk minder downforce hebben. Isola voorspelt dat er geen verandering in snelheid komt door de banden. 'Alleen de auto zelf zal veranderen. We verwachten dat onze banden zichzelf weer even goed zullen houden als dit jaar.'

Testdagen nog niet representatief

Toch waren de tijden die gereden werden gedurende de testdagen in Abu Dhabi niet representatief voor volgend seizoen. De 2021-auto's werden gebruikt, terwijl de nieuwe banden er wel op werden geschroefd. 'Elke jaar hebben we hetzelfde probleem. We kunnen nooit onze banden testen met de definitieve versies van de auto's. Teams hadden die dagen ook gewoon moeite om de nieuwe banden op de auto's te krijgen, omdat de diameter van de banden natuurlijk een stuk groter was', aldus Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws