'Power Ranking': Pérez beloond na overwinning, Verstappen terug te vinden op de zesde plek Formule 1
Formule 1

'Power Ranking': Pérez beloond na overwinning, Verstappen terug te vinden op de zesde plek

'Power Ranking': Pérez beloond na overwinning, Verstappen terug te vinden op de zesde plek

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Monaco zijn binnen. Sergio Pérez krijgt het hoogste cijfer van dit weekend met in zijn kielzog Charles Leclerc. Lando Norris wist op de derde plek te eindigen. Pérez wordt beloond voor zijn sterke weekend in Monaco waar hij de race wist te winnen. Max Verstappen is terug te vinden op de vierde plek, na zijn moeizame weekend in Monte Carlo.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Monaco is de balans weer opgemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Pérez en Leclerc de sterkste in Monaco

Zowel Pérez als Leclerc kenden een sterk raceweekend in Monaco. De Red Bull-coureur wist in de kwalificatie Verstappen te verslaan alhoewel hij wel in zijn laatste ronde crashte. Tijdens de race was de Mexicaan ook ijzersterk in de regen, hij wist het tempo van de Ferrari's goed te volgen en sloeg via een tactische zet van zijn team toe. Met zijn eerste overwinning in de historische Grand Prix van Monaco scoort Pérez een 9,2.

Leclerc was eigenlijk heer en meester in zijn thuis-Grand Prix. De Monegask was in de kwalificatie ongeveer drie tienden sneller dan Carlos Sainz en de Red Bulls en leek af te stevenen op een topresultaat. Daar kwam voor de Ferrari-coureur in de race verandering in, door een paar tactische fouten van zijn team kwam Leclerc na zijn tweede pitstop op de vierde plek achter zijn directe concurrenten te liggen. Omdat de fouten niet aan hem toe te dichten waren, krijgt de Monegask toch een verdienstelijke 9,0 van de jury.

Verstappen blijft steken op de vierde plaats

Verstappen kende een teleurstellend raceweekend in Monte Carlo, de Red Bull-coureur had moeite met de karakteristieken van zijn auto en vond geen snelheid. De Nederlander werd in de kwalificatie verslagen door zijn teamgenoot, al had hij naar eigen zeggen in zijn laatste ronde van Q3 nog wat over. Toevalligerwijs was het net zijn teamgenoot die in het laatste deel van Q3 crashte en zo een rode vlag veroorzaakte. Tijdens de race viel er weinig te behalen voor Verstappen, hij reed weliswaar verdienstelijk en zonder fouten maar Red Bull Racing gaf haar coureur geen aanvallende strategie om Pérez voorbij te komen. Toch scoort Verstappen een goed weekend door voor Leclerc te eindigen en uit te lopen in het kampioenschap, hij kreeg een 7,6.

McLaren-coureur Norris was best of the rest en eindigde de Grand Prix van Monaco op P6 na op zaterdag zich sterk op de vijfde plek gekwalificeerd te hebben. George Russell kwam de Brit tijdens de race voorbij en scoorde daardoor een 8,4 bij de jury. Toch kende Norris een sterk weekend vergeleken met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo die op de veertiende plek eindigde. Zodoende krijgt de Brit een 8,6 van de jury.

In het klassement neemt Leclerc de leiding van Verstappen over en Russell en Pérez sluiten aan op P3 en P4. Norris valt een plek terug naar P5 en Valtteri Bottas gaat twee plekken terug naar de zesde plaats. De top tien wordt verder volgemaakt door Alexander Albon, Lewis Hamilton, Kevin Magnussen en Fernando Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws