'Power Rankings': Verstappen en Ocon scoren hoogste cijfer, maar Alonso blijft aan de leiding' Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Verstappen en Ocon scoren hoogste cijfer, maar Alonso blijft aan de leiding'

'Power Rankings': Verstappen en Ocon scoren hoogste cijfer, maar Alonso blijft aan de leiding'

De 'Power Rankings' van de Grand Prix van Monaco zijn binnen. Max Verstappen wist afgelopen weekend in het prinsdom alweer zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken en dit deed hij op indrukwekkende wijze. De Red Bull Racing-coureur kreeg voor zijn prestatie het hoogste cijfer van de jury, maar de Nederlander moet de eerste plaats wel delen met Esteban Ocon, die zijn Alpine naar het podium wist te sturen. Ondanks een 'mindere' beoordeling behoudt Fernando Alonso de leiding in het algemeen klassement.

Zoals na afloop van elk Grand Prix-weekeinde presenteert de Formule 1 de zogeheten Power Rankings. Een vijfkoppig jurypanel voorziet alle coureurs van een cijfer, afhankelijk van hun prestaties. Hierbij wordt het materiaal niet meegerekend, enkel de prestatie van de coureur zelf. Door de cijfers het gehele seizoen bij te houden, komen we aan het einde van het seizoen erachter wie volgens de jury het beste gepresteerd heeft.

Verstappen en Ocon delen koppositie in Monaco

Verstappen heeft in zijn F1-carrière al meer dan eens ongelofelijke dingen laten, maar vooral de laatste sector van zijn poleronde was een buitengewone klasse. De regerend wereldkampioen zocht de limieten van de baan en de auto op en daarbij toucheerde hij meermaals de muren op het krappe stratencircuit van Monaco. De Nederlander imponeerde niet alleen op de mediumband, maar ook tijdens de wisselende weersomstandigheden hield hij zijn hoofd koel. De jury beloonde Verstappen met een 9,8.

Niet alleen Verstappen maakte indruk tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, want ook Ocon haalde alles uit de A523 tijdens de kwalificatie op zaterdag. De Fransman mocht dankzij een straf voor Charles Leclerc als derde aan de race beginnen en hij slaagde erin om deze positie tot aan het einde van de race te verdedigen. Vooral de manier waarop hij Carlos Sainz en Lewis Hamilton van het lijf wist te houden, kon de jury wel bekoren. De Fransman kreeg net als Verstappen een 9,8.

Alonso behoudt opnieuw de leiding

Alonso pakte met een tweede plaats in Monaco zijn beste resultaat van het seizoen. De Aston Martin-coureur was de enige die de druk er bij Verstappen en Red Bull op wist te houden. Een overwinning leek misschien wel mogelijk, maar een verkeerde bandenkeuze tijdens de eerste pitstop maakte een einde aan de aspiraties van de Spanjaard. Met een 9,2 kreeg Alonso dus een mindere beoordeling dan Verstappen, maar dit cijfer was nog altijd genoeg voor P3 in het dagklassement.

Ondanks dat Verstappen een beter cijfer ontving voor zijn prestaties tijdens het raceweekend in Monaco, behoudt Alonso de leiding in het algemeen klassement. Na zes wedstrijden heeft de Spanjaard een gemiddelde van 9,0. Verstappen zit hem met een 8,9 echter op de hielen. Het gat naar de eerste achtervolgers is enorm. Lewis Hamilton scoort tot dusver een 7,9, terwijl George Russell en Sergio Pérez de top vijf completeren met respectievelijk een 7,8 en een 7,3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws