Brundle heeft maar één tip voor Pérez: 'Hij moet de genialiteit van Verstappen accepteren' Formule 1
Formule 1

Brundle heeft maar één tip voor Pérez: 'Hij moet de genialiteit van Verstappen accepteren'

Brundle heeft maar één tip voor Pérez: 'Hij moet de genialiteit van Verstappen accepteren'

Martin Brundle is van mening dat Sergio Pérez zich neer moet leggen bij een rol als tweede coureur van Red Bull Racing. De voormalig Formule 1-coureur zag dat Max Verstappen afgelopen weekend weer geniaal was en dat Pérez het juist moeilijk had in de straten van Monaco. De Mexicaan crashte namelijk tijdens de kwalificatie, terwijl Verstappen de harten van Fernando Alonso en Aston Martin brak door een geweldige poleronde neer te zetten.

Red Bull had voldoende om te vieren gedurende het weekend in Monaco. Op zaterdag ging het echter ook mis voor de Oostenrijkse renstal. 'De coureur die het meest te lijden had, was de winnaar van vorig jaar en stratencircuitspecialist Pérez', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Vroeg in het eerste deel van de kwalificatie kwam hij gewoon te snel aan in Saint Devote en botste tegen de buitenste muur. Wat de reden ook was, het zorgde voor een enorme deuk in zijn Red Bull-auto en zijn strijd om het kampioenschap met teamgenoot Verstappen.'

Een uurtje later moest de Mexicaan ook nog eens aankijken hoe zijn teamgenoot poleposition pakte. 'Die laatste ronde van Verstappen was simpelweg prachtig.' Fernando Alonso was tot en met de tweede sector twee tienden sneller dan Verstappen en bij Aston Martin had men de hoop dat de Spanjaard poleposition kon pakken. 'Verstappen moest voorzichtig zijn en de Red Bull langs alle muren sleuren. Zijn laatste sector van die ronde was schandalig goed en deze kwalificatie zal in de Formule 1-kringen dan ook nog een tijdje worden besproken.'

Brundle heeft tip voor Pérez

Op de zondag kwam de overwinning van Verstappen geen enkel moment echt in gevaar, ondanks dat het begon te regenen in het prinsendom. Door de zege van de Nederlander en de nulscore van Pérez is het verschil nu 39 punten. 'Wat ik leerde toen ik concurreerde met Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Häkkinen was om alles te maximaliseren wat ik in eigen hand had. Denk daarbij aan de set-up, de start, in laps, out laps, bandenmanagement, enzovoort. Sergio moet ervoor zorgen dat hij telkens als tweede eindigt en hij moet de genialiteit van Verstappen accepteren', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws