Verstappen brak Aston Martin-harten: 'Beste sector die ik ooit heb gezien in Monaco' Formule 1
Formule 1

Verstappen brak Aston Martin-harten: 'Beste sector die ik ooit heb gezien in Monaco'

Verstappen brak Aston Martin-harten: 'Beste sector die ik ooit heb gezien in Monaco'

Jolyon Palmer is diep onder de indruk van de laatste sector die Max Verstappen eruit wist te persen tijdens de Grand Prix van Monaco. De Brit zag hoe de tweevoudig wereldkampioen na de eerste twee sectoren nog ruim twee tienden tekort kwam op Fernando Alonso, maar met de in Palmers ogen beste sector ooit gereden in Monaco toch de poleposition wist te pakken en deze voor de neus bij Aston Martin weghaalde.

Palmer stelt in zijn analyse dat hoe dichter je bij de muren komt, hoe sneller je gaat. Je maakt de baan simpelweg breder, waardoor je meer snelheid mee kan nemen. 'En dat is precies wat Max doet', zo legt de Brit uit op Formula1.com. 'Zo mooi, en met zoveel toewijding in deze laatste sector. Ik moet zeggen, dit is de beste sector die ik ooit heb gezien in Monaco, misschien zelfs wel de beste in een Formule 1-kwalificatie, zó goed is het.'

Palmer zag hoe Alonso als een beest reed, zoals de Spanjaard het zelf omschreef, maar dat Verstappen in die laatste sector op het randje reed. 'Kijk hoe Verstappen hier tegen de muur aanzit', laat de analist zien, terwijl hij de verschillen tussen Alonso en de Nederlander, die uit Tabac komen, op beeld laat zien. 'Rechtsvoor zit precies tegen de muur aan, en Fernando zit er dichtbij, maar er zit een klein verschil daar tussen beide. En dit is zoals het overal gaat', aldus Palmer, die vervolgens nog een aantal voorbeelden laat zien, met dezelfde verbazing over hoe dicht Verstappen tegen de muur aanzit.

Toch zag Palmer nog een minuscuul foutje in de laatste sector van de Nederlander. 'Hier is het kleine foutje dat hij maakt', vertelt de Brit terwijl hij het beeld laat zien waarbij Verstappen op het rechte stuk naar start-finish de muur raakt. 'Hij raakt daar de muur bij het uitkomen (van de laatste bocht, red.), wat een beetje onnodig was, en hem waarschijnlijk een klein beetje heeft gekost nog', aldus de analist, die zag dat de tweevoudig wereldkampioen de muur precies niet hard genoeg raakte om er echt hinder van te ondervinden.

Verstappen breekt Aston Martin-harten

'De rest is gewoon echt adembenemend, en dat is hoe je een laatste sector moet doen. Het verdiende poleposition. Ik heb nog nooit zoiets gezien, en ik heb behoorlijk wat geweldige pole-rondes gezien. Het is eerlijk om te zeggen dat hij het in de eerste twee sectoren een beetje heeft laten liggen, maar het was zeker de beste sector die ik heb gezien op dit circuit', zo besluit Palmer, die zag hoe daarmee de Aston Martin-harten gebroken werden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws