Pérez laat tanden zien tijdens spannende gevechten: 'Het was echt geen makkelijke race' Formule 1
Formule 1

Pérez laat tanden zien tijdens spannende gevechten: 'Het was echt geen makkelijke race'

Pérez laat tanden zien tijdens spannende gevechten: 'Het was echt geen makkelijke race'

Terwijl Max Verstappen er met de overwinning vandoor gaat, scoort teamgenoot Sergio Pérez een tweede plek in zijn schaduw. De eerste seizoenshelft was niet altijd even makkelijk voor de Mexicaan, maar sinds de zomerstop keert hij weer terug op niveau. Tijdens de race had hij het regelmatig moeilijk, maar toch slaagde hij erin de mannen van Ferrari in te halen en zo achter Verstappen op het podium te komen.

De Ferrari-coureurs deden het het hele weekend al uitstekend, en toen Carlos Sainz er op de zaterdag met poleposition vandoor ging leek het er even op dat het mogelijke record van Verstappen aan duigen zou vallen. Toch wist Verstappen de leiding over te nemen, maar ook Pérez zette een waanzinnige prestatie neer. De hele race was hij in gevecht met zowel Sainz als Charles Leclerc, en uiteindelijk mocht hij zichzelf belonen met een tweede plek.

Lastige race voor Pérez, maar spannende gevechten lonen uiteindelijk

Tegenover Sky Sports F1 benadrukt de Mexicaan dan ook dat hij hartstikke blij is met zijn prestatie, voornamelijk omdat het dus geen makkelijke race was voor hem. ‘Ik ben heel blij, want het was geen makkelijke race.’ Zoals tijdens de race zichtbaar was was het geen makkelijke opdracht om in te halen, en dat werd des te moeilijker door de snelheid van de Ferrari’s. ‘Inhalen was niet makkelijk en de snelheid op het rechte stuk was er gewoon niet. Ik kwam iedere ronde wel een of twee tienden dichterbij, maar dan moest ik uiteindelijk nog hard vechten.’

De gevechten met de concurrentie werd hem uiteindelijk bijna fataal, maar gelukkig haalde hij de finishlijn net. ‘Ik moest heel hard vechten met Leclerc, Sainz en zelfs George Russell, en uiteindelijk hadden mijn banden het daar ook heel moeilijk mee, maar gelukkig heb ik het gered.’ Toch kijkt Pérez terug op een heel succesvol weekend, waarin beide Red Bull Racing-coureurs een sterk optreden lieten zien. ‘Ja, ik denk dat het een heel sterk weekend was. Jammer genoeg konden we het gisteren niet laten zien, maar ik ben heel opgelucht dat we weer terug zijn waar we horen te staan. Ik kijk uit naar de volgende races.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws