Recordman Verstappen euforisch met historische overwinning: 'Dit was onze tactiek vandaag' Formule 1
Formule 1

Recordman Verstappen euforisch met historische overwinning: 'Dit was onze tactiek vandaag'

Recordman Verstappen euforisch met historische overwinning: 'Dit was onze tactiek vandaag'

Max Verstappen heeft zijn tiende overwinning op rij beet. De Nederlander nam in ronde vijftien de leiding over van polesitter Carlos Sainz en snelde op autoritaire wijze naar de zege. Verstappen wint voor de tweede keer de Italiaanse Grand Prix, maar moest er absoluut wel voor werken vandaag. Hij was dan ook erg tevreden met zijn prestatie en die van het team.

Het duurde zijn tijd voordat Verstappen de Ferrari voor hem wist in te halen. Al heeft dat er misschien alles mee te maken dat we het ondertussen zo gewoon zijn dat niemand iets kan beginnen tegen de Red Bull van de Nederlander. Verstappen wist vooraf al dat het een lastige klus zou worden om voorbij Sainz te geraken. 'Het was moeilijk om in te halen omdat zij (Ferrari, red.) gewoon veel topsnelheid hebben. We wisten natuurlijk dat ze vooral hard kunnen gaan op het rechte stuk en dat maakte het lastiger. Ons DRS-effect dit weekend was niet zo groot als tijdens andere weekends omwille van de verkleinde vleugels', legde de tweevoudig wereldkampioen uit aan Viaplay.

In ronde vijftien was het dan toch prijs voor Verstappen. Zijn tactiek was eenvoudig, namelijk Sainz in de fout dwingen, maar de Spanjaard hield goed stand. 'Onze topsnelheid was net niet hoog genoeg om er echt naast te komen dus dwong ik hem een fout te maken of later te remmen. Op een bepaald moment zag ik dat zijn banden er aan waren voor de moeite', herinnert Verstappen zich, die vervolgens zijn kans ging. 'Hij probeerde laat te remmen, maar blokkeerde en dat kwam natuurlijk goed uit voor ons. Eens we op kop lagen, ging het een stuk makkelijker.'

Het record is gebroken

'We hebben weer een sterke race gereden', ging de WK-leider verder. Maar blijkbaar verliep het toch niet helemaal vlekkeloos vandaag bij Red Bull. 'We hadden een klein probleem met de auto. Ik weet niet precies wat, maar gelukkig hadden we voldoende voorsprong waardoor ik de race rustig kon uitrijden.' Verstappen heeft nu officieel het record van meeste zeges op rij verbroken, maar werd de voorbije weken al geprezen omwille van zijn standvastigheid. Nu de kogel door de kerk is wat het record betreft, kan 'Super Max' even ademhalen, want ook hij weet hoe moeilijk het kan zijn om die bloedvorm aan te houden. 'Het is echt zwaar om zo constant te zijn, dus natuurlijk ben ik heel blij dat we tien races achter elkaar wisten te winnen. Op een gegeven moment stopt dat natuurlijk, maar nu is het echt genieten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws