Räikkönen na 20 jaar F1: '20 jaren gingen snel, ik ga veel leuke mensen missen' Formule 1
Formule 1

Räikkönen na 20 jaar F1: '20 jaren gingen snel, ik ga veel leuke mensen missen'

Räikkönen na 20 jaar F1: '20 jaren gingen snel, ik ga veel leuke mensen missen'

Kimi 'The Iceman' Räikkönen neemt afscheid van de Formule 1. Na 20 jaar - inclusief een pauze tussen 2009 en 2012 - in de koningsklasse van de autosport stopt de Fin ermee. Hij is recordhouder van de meeste Grand Prix-starts met 349 achter zijn naam en hij werd één keer wereldkampioen, hij is daarmee de meest recente wereldkampioen namens Ferrari. Dat gebeurde inmiddels 14 jaar geleden, in 2007. Zijn tijd bij Alfa Romeo is nu ook afgelopen, al eindigde de race niet als hij had gehoopt.

Alfa Romeo Racing zag beide auto's uitvallen. De eerste was Räikkönen. 'We hadden een issue na onze pitstop. Een technisch probleem zorgde ervoor dat we eerder klaar waren. Het hoort bij het racen, soms breken er dingen. Maar de uitkomst van deze race zorgt er niet voor dat ik anders naar mijn hele carrière ga kijken', deelt de man met startnummer zeven in een persbericht van Alfa Romeo.

'Het is leuk om te zien dat mensen, ondanks het resultaat van de race, hun waardering laten zien', gaat Räikkönen verder. 'Ik ben blij dat ik verder kan gaan met een normaal leven, ik kijk er echt naar uit. Natuurlijk ga ik veel leuke mensen missen die ik gedurende de afgelopen jaren heb leren kennen. 20 jaren gingen snel voorbij, ik houd hier veel herinneringen aan over. Sommige zijn positief, sommige negatief. Maar ze zullen voor altijd bij me blijven.'

Ook Giovinazzi neemt afscheid

De Italiaanse teamgenoot van Räikkönen kon ook zijn laatste race van het seizoen niet afmaken. Hij vertrekt naar de Formule E in 2022. 'Het was een emotionele dag, gezien Kimi zijn race niet af kon maken en om te zien wat het team allemaal voor ons deed. Hij (Kimi, red.) is een leuk en eerlijk persoon, F1 gaat hem missen. En voor mezelf hoop ik dat het meer een 'tot ziens' is, mijn focus ligt nu bij Formule E maar ik hoop volgend jaar terug te zijn. Ik ben blij met mijn progressie en ik heb alles gegeven wat ik kon.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws