Schumacher uit kritiek op Mercedes en wedstrijdleiding: 'De puinhoop begon al in Brazilië' Formule 1
Formule 1

Schumacher uit kritiek op Mercedes en wedstrijdleiding: 'De puinhoop begon al in Brazilië'

Schumacher uit kritiek op Mercedes en wedstrijdleiding: 'De puinhoop begon al in Brazilië'

Max Verstappen werd na een late safety car-herstart wereldkampioen Formule 1 2021. En dat heeft hij op een eerlijke manier bereikt, aldus Ralf Schumacher. Positieve woorden over de Nederlander dus. Die heeft de Duitser niet voor Mercedes en de FIA. Hij is niet te spreken over het ingediende protest van de Duitse constructeurskampioen. Ook noemt hij de wedstrijdleiding de grootste verliezers van het weekend.

Door een crash van Williams-rijder Nicholas Latifi werd de safety car de baan op gebracht met slechts vijf rondes te gaan. Nadat het incident opgeruimd was ontstond er gedoe over de gelapte auto's. Mochten ze de safety car nou wel inhalen en zichzelf unlappen of juist wel? En mochten ze dat alle acht? Uiteindelijk werd de beslissing gemaakt dat alleen de auto's tussen Verstappen en Lewis Hamilton er tussenuit mochten. Hierdoor ontstond er een kans voor de Nederlander om alsnog wereldkampioen te worden, en die kans pakte hij.

Volgens Schumacher werd het dankzij de wedstrijdleiding een bende. 'De FIA is zo'n beetje de verliezer van het jaar als je kijkt naar de beslissingen die dit seizoen zijn genomen', zegt de voormalig Grand Prix-winnaar na de race in Abu Dhabi bij Sky Duitsland. 'De puinhoop begon in Brazilië. En dan dit in de laatste race.' Hij is duidelijk niet te spreken over de gang van zaken.

Schumacher: 'Het spijt me maar dat geeft een bittere nasmaak'

Mercedes vindt dat Michael Masi en de wedstrijdleiding de reglementen niet hebben nageleefd. De beslissing om de vijf gelapte auto's tussen beide kampioenschapskandidaten weg te halen werd gemaakt na een gesprek met Red Bull-teambaas Christian Horner. Eerst was Masi van plan die vijf auto's daar te laten. Mercedes had al een protest ingediend, die is al een tijdje geleden afgewezen. Ze zouden echter nog wel in hoger beroep kunnen gaan.

De 46-jarige Duitser vindt dat met name de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, zich niet juist heeft gedragen. 'Toto zei over de radio, 'Michael (Masi, red.) dit klopt niet. De race moet een ronde eerder worden gestopt.' Hij wilde er eigenlijk voor zorgen dat de laatste ronde niet zou tellen. Natuurlijk moet je alles uit de kast halen, maar Max en zijn team deden het ontzettend goed in een waanzinnig spannende race. Hij heeft bij de herstart eerlijk gewonnen. Het spijt me, maar ik denk dat het een bittere nasmaak geeft als je zo probeert het WK te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws