Audi als optie voor Schumacher: 'Het zou een droom zijn: Duitse coureur bij Duitse fabrikant' Formule 1
Formule 1

Audi als optie voor Schumacher: 'Het zou een droom zijn: Duitse coureur bij Duitse fabrikant'

Audi als optie voor Schumacher: 'Het zou een droom zijn: Duitse coureur bij Duitse fabrikant'

Oud-Formule 1-coureur Timo Glock ziet voor Mick Schumacher een goede optie bij Audi. De Duitse coureur rijdt momenteel nog bij het team van Haas, maar eind dit seizoen loopt zijn contract af. De Amerikaanse renstal heeft degene die zijn stoeltje volgend jaar gaat vullen nog niet bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat de 23-jarige zijn plekje moet afstaan.

Glock vertelt dat hij zijn landgenoot zeker niet verkeerd vond rijden op het Autódromo Hermanos Rodríguez. 'Zoals voorheen vond ik de prestaties van Mick in Mexico erg goed. De fout met de overtreding van de baanlimieten in de kwalificatie was jammer. Maar de snelheid was er, hij was veel sneller dan zijn teamgenoot over één ronde', legt de expert van Sky Sport Deutschland uit, geciteerd door Speedweek.com.

Schumacher mocht de race starten vanaf de vijftiende positie. Op zondag kon de coureur zich echter niet naar voren werken, waardoor hij uiteindelijk als zestiende over de streep kwam en opnieuw een raceweekend zonder punten moest verlaten. 'Helaas werkte het helemaal niet in de race. Misschien kwam het door de baantemperaturen dat er niets vorderde. Beide Haas-auto's konden niet naar de punten rijden', vertelt Glock daarover.

Glock: 'Een Duitse coureur die zou strijden voor een Duitse fabrikant'

Ondanks de opnieuw iets mindere race van Schumacher ziet Glock wel mogelijkheden voor de coureur. 'Het duurt nog een paar jaar voordat Audi er echt is en dat kan natuurlijk een probleem zijn. Maar het zou een droom zijn als een Duitse coureur als Mick zou strijden voor een Duitse fabrikant', eindigt de veertigjarige.

Eind oktober maakte Audi bekend dat het een groot deel van Sauber, het team dat momenteel Alfa Romeo heet, zal overnemen. In het jaar dat de nieuwe motorreglementen ingaan, 2026, zal Audi een prominente positie krijgen bij de Zwitserse renstal. Volgens Glock zou het mooi zijn om Schumacher dan bij dat team te laten aansluiten, maar dat duurt dus nog wel een aantal jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws