Heeft Ricciardo spijt van zijn vertrek van Red Bull? 'Hij versloeg Verstappen' Formule 1
Formule 1

Heeft Ricciardo spijt van zijn vertrek van Red Bull? 'Hij versloeg Verstappen'

Heeft Ricciardo spijt van zijn vertrek van Red Bull? 'Hij versloeg Verstappen'

Verschillende experts hebben hun meningen geuit over Daniel Ricciardo's vertrek bij Red Bull Racing en of hij spijt kan hebben van zijn beslissing om het topteam te verlaten tijdens de piek van zijn carrière. Terwijl Ricciardo momenteel racet voor het AlphaTauri-team, zijn er stemmen die beweren dat zijn keuze om Red Bull te verlaten een mogelijk betreurenswaardige beslissing was.

De Australiër start de Grand Prix van Mexico op de vierde plek, wat indrukwekkend is voor een AlphaTauri. Er gaan veel geruchten rond dat als er een stoeltje vrijkomt bij Red Bull, Ricciardo deze plek naast Verstappen zal opvullen. Dit zou betekenen dat de coureur terugkeert naar het team waar hij een aantal jaar geleden juist weg wilde. Heeft hij spijt van deze keuze?

Karun Chandhok, voormalig Formule 1-coureur en huidige commentator, merkte op dat Ricciardo op een cruciaal moment vertrok. ‘Ik ben geïntrigeerd, want laten we niet vergeten dat hij hier in Mexico op poleposition stond', zei Chandhok bij Sky Sports. ‘Hij versloeg Max (Verstappen, red.) in de kwalificatie van Mexico in 2018, wat Verstappen erg irriteerde. Max versloeg hem vervolgens op zondag en won de race.’ Chandhok suggereerde dat Ricciardo misschien beter had kunnen blijven bij Red Bull, omdat hij daar al bewezen had te kunnen winnen.

Wil Ricciardo in een tijdmachine stappen?

Chandhok verklaarde: ‘Ik denk dat erop neerkomt dat Daniel niet weg had moeten gaan bij Red Bull, dat bewezen heeft races te kunnen winnen, om voor Renault te gaan rijden, en ik denk dat dat een beslissing is waar hij spijt van heeft.’

Voormalig Formule 1-kampioen Jenson Button sloot zich aan bij het gesprek en begreep de keuze die de Australiër toentertijd maakte niet. ‘Als hij de toekomst had kunnen zien en waar het naartoe zou hebben geleid, zou hij bij Red Bull zijn gebleven', vertelde hij.

Ook Sky Sports-presentatrice Rachel Brookes bracht een interessant inzicht naar voren. Ze onthulde dat tijdens een gesprek met Ricciardo hij suggereerde dat ‘de Daniel van nu niet de beslissing zou hebben genomen om Red Bull te verlaten.’

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws