Ralf Schumacher ziet Hamilton als favoriet: 'Verstappen maakt geen kans tegen Mercedes' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet Hamilton als favoriet: 'Verstappen maakt geen kans tegen Mercedes'

Ralf Schumacher ziet Hamilton als favoriet: 'Verstappen maakt geen kans tegen Mercedes'

De eerste editie van de Qatarese Grand Prix werd in het voordeel van Lewis Hamilton beslecht. Op het Losail International Circuit verkleinde de Brit zijn achterstand op Max Verstappen tot acht punten. Mercedes lijkt de betere hand te hebben, gezien het aanzienlijke snelheidsvoordeel ten opzichte van de concurrent, zo valt ook oud-coureur Ralf Schumacher op.

Daar waar Hamilton goede zaken deed in het wereldkampioenschap, deed Red Bull goede zaken in het constructeurskampioenschap. Dankzij een uitvalbeurt van Valtteri Bottas kon de Oostenrijkse renstal profiteren. 'Mercedes is behoorlijk snel, dat hebben ze dit weekend weer bewezen. Red Bull heeft zich in de race echter teruggeknokt en zo een kleine slag geslagen', aldus Schumacher tegenover het Italiaanse Formula Passion.

De oud-coureur denkt dat Mercedes op het moment de beste kaarten voor het kampioenschap heeft. 'Onder normale omstandigheden heeft Verstappen geen kans. Hij geeft alles en laat keer op keer zien hoe goed hij is, maar Mercedes is op het moment gewoon te snel.' Met nog twee races voor de boeg bedraagt het verschil tussen de twee titelkandidaten maar acht punten. Red Bull probeert ook buiten de baan druk te zetten op Mercedes door de achtervleugel te onderzoeken, maar Schumacher denkt niet dat dit zal slagen.

'Waarom zou je de regels overtreden als je snel genoeg bent?'

'Ik geloof niet dat Mercedes de regels overtreedt. We hebben gezien dat ze redelijk snel zijn, dus hebben ze geen enkele reden om dergelijke risico's te nemen.' Aangezien de risico's erg groot zijn en de opbrengsten gering, is het voor Schumacher niet logisch dat Mercedes vals zou spelen. 'Ik neem aan dat je als team niet moedwillig de regels overtreedt. Als je de limieten opzoekt, loop je natuurlijk altijd kans dat er iets misgaat. Grijze gebieden verkennen brengt risico's met zich mee.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws