Masi zet Horner op zijn plek: 'Beledigingen tegen vrijwilligers zal ik nooit accepteren' Formule 1
Formule 1

Masi zet Horner op zijn plek: 'Beledigingen tegen vrijwilligers zal ik nooit accepteren'

Masi zet Horner op zijn plek: 'Beledigingen tegen vrijwilligers zal ik nooit accepteren'

De frustratie was groot bij Christian Horner nadat zijn pupil Max Verstappen een gridstraf kreeg voor het negeren van gele vlaggen. In een interview na afloop van de kwalificatie had de Red Bull-teambaas het over een 'wilde marshal', hetgeen door raceleider Micheal Masi niet werd getolereerd. Naar aanleiding van het incident ontving Horner een officiële waarschuwing.

'Het is mijn plicht om elke vrijwilliger te verdedigen. Ik vind niet dat je mensen zo persoonlijk kunt aanvallen. Elk raceweekend zijn er zo veel vrijwilligers die hun tijd geven en daarom moeten we ze goed behandelen', Aldus Masi tegenover Motorsport.com. Horner uitte zijn frustratie over de steward die de gele vlag zwaaide tijdens de kwalificatie, maar ging hierbij een stap te ver, zo zag hij ook zelf in. De teambaas bood zijn excuses aan en gaat een trainingsprogramma van de stewards volgen aankomend jaar.

'Zonder vrijwilligers kan deze sport bijna niet bestaan. Ze hebben allemaal een hart voor de Formule 1. Het is mijn plicht om deze mensen te verdedigen.' Nadat Masi op de hoogte werd gesteld van de uitlatingen van de Red Bull-teambaas, gaf hij de casus door aan de stewards. 'De marshal in kwestie deed zijn best om de mensen op de baan veilig te houden. Ik denk niet dat het terecht is als mensen hiervoor worden bekritiseerd. Daarom heb ik dit geval doorgegeven aan de stewards.'

'Horner mag aansluiten bij tweedaagse seminar'

De stewards oordeelden dat Horner te ver was gegaan en deelden daarom een officiële waarschuwing uit. 'De uitkomst was redelijk simpel. Christian (Horner, red.) heeft zijn excuses aangeboden en duidelijk gemaakt dat het niet zijn bedoeling was om iemand te kwetsen.' De marshal in kwestie kreeg zelfs nog persoonlijke excuses van Horner. 'Daarnaast heeft hij ook nog aangeboden om een seminar van de stewards bij te wonen in 2022. Daar zullen veel verschillende thema's worden besproken en misschien geven we hem ook wel een onderwerp om te presenteren', aldus Masi.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws