RB-CEO blijft Ricciardo steunen: 'Ik zie ook positieve zaken voor Daniel' Formule 1
Formule 1

RB-CEO blijft Ricciardo steunen: 'Ik zie ook positieve zaken voor Daniel'

RB-CEO blijft Ricciardo steunen: 'Ik zie ook positieve zaken voor Daniel'

RB-bazen Laurent Mekies en Peter Bayer nemen het op voor hun coureur Daniel Ricciardo. Volgens Mekies is het vanaf nu vooral zaak dat Ricciardo een auto krijgt waarin hij zich comfortabeler voelt, terwijl Bayer stelt dat de Australiër veel te kritisch op zichzelf was tijdens zijn thuisrace. De RB-CEO benadrukt namelijk dat hij ook veel positieve zaken zag bij Ricciardo tijdens het Grand Prix-weekend in Melbourne.

Ricciardo beleeft niet de droomstart waarop de Australiër had gehoopt in zijn eerste jaar als voltijdcoureur voor Red Bulls zusterteam. De man uit Perth kwalificeerde als achttiende tijdens zijn thuisrace, en wist naar de twaalfde plaats te rijden tijdens de hoofdrace op zondag. Teamgenoot Tsunoda wist wel de punten in te rijden tijdens diezelfde race in Melbourne, en lijkt over het algemeen ook beter te presteren dan zijn Australische teamgenoot tijdens de eerste races van 2024. RB-teambaas Laurent Mekies blijft echter Ricciardo steunen, ook in deze mindere periode.

'De waarheid is dat we hem een auto moeten geven waarin hij zich meer op zijn gemak voelt', zegt Mekies tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Yuki voelde zich vanaf de eerste vrije training op zijn gemak in de auto', terwijl Riccardo alleen in de kwalificatie zich comfortabel voelde in de VCARB01. 'En van daaruit moet je voortbouwen. We hebben het gevoel dat hij dat in de race ook heeft gedaan. Hij was net zo snel als de jongens die in de punten zijn geëindigd. Met een betere uitgangspositie hadden we ook voor punten gestreden. Dat is ook iets positiefs om mee te nemen, dat Daniel een zeer sterke race heeft gereden ook al moest hij achteraan starten.'

'Ricciardo heeft data verkeerd geïnterpreteerd'

Na de kwalificatie was Ricciardo kritisch op zichzelf, omdat hij langzamer was dan teamgenoot Tsunoda, en al in Q1 uit de kwalificatie lag. RB-CEO Peter Bayer vindt echter dat de Australische coureur te hard was voor zichzelf. 'Ik denk dat hij de data een beetje verkeerd geïnterpreteerd heeft', aldus Bayer. 'We hebben met hem gekeken naar wat wij gezien hebben. Ik zie ook positieve zaken voor Daniel, want hij heeft in de kwalificatie zijn snelheid weer hervonden. Als hij die ronde op vrijdag had kunnen rijden, dan had hij daar op kunnen voortborduren. Eerlijk gezegd ben ik ervan overtuigd dat hij dan ook in de top-tien was geëindigd in de kwalificatie. Dat moeten we dus gewoon wegnemen. Hij heeft het goed gedaan en we weten dat we kunnen voortborduren op wat we hier gezien hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws