Voormalig wereldkampioen twijfelt aan motivatie Ricciardo: 'Kan hij hier nog uit komen?' Formule 1
Formule 1

Voormalig wereldkampioen twijfelt aan motivatie Ricciardo: 'Kan hij hier nog uit komen?'

Voormalig wereldkampioen twijfelt aan motivatie Ricciardo: 'Kan hij hier nog uit komen?'

Damon Hill zag Daniel Ricciardo ook voor zijn thuispubliek weer een teleurstellend weekend afwerken en de wereldkampioen van 1996 vraagt zich in de F1 Nation-podcast af of de Australiër zich nog kan herpakken in de komende races. Zijn teamgenoot bij Visa Cash App RB, Yuki Tsunoda, deed het ook in Melbourne weer een stuk beter dan Ricciardo, die een ongemotiveerde indruk maakt volgens Hill.

Voorafgaand aan het Australische raceweekend hoopte Ricciardo dat hij voor eigen publiek een goed resultaat kon boeken. En dat was na een tegenvallende start van 2024 nodig ook. Tsunoda veegde in de eerste weekenden, vooral in de kwalificaties, de vloer aan met de achtvoudig Grand Prix-winnaar, die ook in de races niet wist te imponeren.

Op het Albert Park Circuit toonde Ricciardo echter geen beterschap. Opnieuw moest hij zijn meerdere erkennen in Tsunoda en dat gaf hij na afloop van de kwalificatie ook ronduit toe. Waar Tsunoda P8 haalde in de kwalificatie, daar bleef Ricciardo steken in Q1. Een dag later haalde Tsunoda dankzij een zevende plaats zes belangrijke punten binnen voor RB, terwijl Ricciardo niet verder kwam dan P12. Hill vraagt zich af of de Australiër nog uit het dal kan klimmen. 'Daniel (Ricciardo, red.) reed zijn thuisrace en het was een heel zwaar weekend. Kan hij hier nog uit komen?', vraagt de Brit zich af.

Contrast met Tsunoda

Hill heeft zo zijn twijfels of Ricciardo de weg naar boven nog zal vinden. De voormalig wereldkampioen mist de motivatie bij de RB-coureur. 'Motivatie is iets interessants. Soms is het heel lastig om je motivatie te vinden. Soms heb je geen idee waar het fout gaat', zegt Hill, die zelf ook wel eens iets dergelijks mee heeft gemaakt. 'Toen het einde van mijn carrière naderde, had ik het absoluut moeilijker om mezelf te motiveren.'

De Brit vraagt zich af of Ricciardo nog wel volledig gefocust is op de F1 en hij denkt dat de 34-jarige uit Perth misschien al wel met andere zaken bezig is. 'Er is nog een heel leven na het racen. Wanneer je jonger bent, dan zie je in de toekomst alleen maar F1. Daniel heeft al een hele carrière achter zich. Hij is al 34, misschien is hij al wat afgeleid. Het is heel lastig om jezelf weer te motiveren als je ziet wat er nog meer te zien is'. aldus Hill.

Dat Tsunoda het momenteel een stuk beter doet, maakt de situatie nog moeilijker voor Ricciardo. Beide coureurs beschikken over een aflopend contract bij het zusterteam van Red Bull en hopen nog op het stoeltje van Sergio Pérez. 'Tsunoda vecht nog voor zijn kansen. Hij gaat straks naar Japan en hij ziet er heel erg sterk uit. Het racen daar gaat veel voor hem betekenen. Yuki (Tsunoda, red.) is een echte vechter', besluit Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws