Coronel ziet Verstappen weglopen bij Mercedes en Ferrari: 'Dat is geen klein verschil' Formule 1
Formule 1

Coronel ziet Verstappen weglopen bij Mercedes en Ferrari: 'Dat is geen klein verschil'

Coronel ziet Verstappen weglopen bij Mercedes en Ferrari: 'Dat is geen klein verschil'

Tom Coronel ziet dat Max Verstappen een flinke voorsprong heeft te pakken op Mercedes en Ferrari. Op de laatste testdag noteerde de Nederlander een tijd van 1:31.720, en daarmee was Verstappen de snelste van deze testdagen. Zijn voorsprong op de Mercedes van George Russell was zelfs ruim een seconde. Daarmee kan Verstappen vooralsnog als de favoriet vooruitkijken naar de Grand Prix van Bahrein.

'Ik krijg hier een brede glimlach van', begint Coronel na afloop van de laatste testdag in de studio van Viaplay. 'Dit zit in het instinct zoals Max denkt en doet: Hij wil altijd bovenaan staan. Als je een beetje gaat proberen, dan doe je dat meestal met een tiende. Maar wat hij nu doet is echt gewoon iedereen bij zijn dingetje pakken, eventjes een keertje aan twisten van: hallo, ik ben er nog steeds. Dat vind ik wel gaaf.'

Coronel lyrisch over Formule 1-auto Red Bull

Over de auto van Red Bull, waar nog een aantal aanpassingen waren aangebracht, is Coronel ook te spreken. 'Die ziet er perfect uit, de flow, hoe die het oppakt. Ik zag zelfs nog een paar kleine puntjes waar anderhalf tot twee tienden in zat. Dan weet je ook natuurlijk dat ze nog niet alles laten zien, dat is wel bij iedereen zo. Maar een seconde aan Mercedes en een goeie zeven tienden met Ferrari is geen klein verschil.'

Volgens Coronel is het niet heel gek dat Verstappen meteen van zich laat zien tijdens deze laatste testdag. 'Iemand moet er bovenaan staan. Je kan wel verstoppertje gaan spelen, maar waarom zou je dat doen?', denkt Coronel. 'En dit vind ik ook wel een beetje zoals Red Bull is. Ze laten zien wie ze zijn, waar ze zijn. Dit is in ieder geval waar de andere teams naartoe moeten werken. En er zit altijd nog meer in', besluit Coronel.

Ferrari maakt indruk, Mercedes niet

Naast Red Bull was het Ferrari dat ook een goede indruk achterliet in Bahrein. Tijdens de testdagen in Barcelona ging het al aardig bij de renstal uit Maranello, en ook in het Midden-Oosten wisten ze zonder veel betrouwbaarheidsproblemen meters te maken. Tot aan de laatste dag bevonden Carlos Sainz en Charles Leclerc zich ook eigenlijk continu aan de top van de tijdstabel.

Mercedes, daarentegen, is in Bahrein wat weggevallen. Na de introductie van het upgradepakket bij de W13 lijkt het team van Lewis Hamilton en George Russell vooral nog te zoeken naar hoe ze zo veel mogelijk snelheid uit het materiaal kunnen halen. Russell kwam in zijn laatste run tijdens de zaterdagmiddagsessie wel in de buurt, maar volgens Hamilton zit de snelheid er momenteel niet in om voor overwinningen te strijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws