'Red Bull kan gebruik maken van miniupdate in Abu Dhabi' Formule 1
Formule 1

'Red Bull kan gebruik maken van miniupdate in Abu Dhabi'

'Red Bull kan gebruik maken van miniupdate in Abu Dhabi'

Red Bull Racing heeft volgens Auto, Motor und Sport een miniupdate getest in Saoedi-Arabië die ze in Abu Dhabi eventueel zouden kunnen toepassen. In een zoektocht naar tijdswinst in de allerlaatste fase van het 2021-seizoen stuurden ze op Jeddah Corniche Circuit Sergio Pérez naar buiten met een aangepaste vloer, maar uiteindelijk besloten ze de oplossing niet toe te passen. Op Yas Marina Circuit zou dit wel het geval kunnen zijn.

De update van Red Bull betreft een kleine aanpassing aan de vloer. Met de aanpassing poogde Red Bull op Jeddah Corniche Circuit al de rechtelijnsnelheid van de RB16B te vergroten. We hebben het over een paar kilometer per uur extra, maar met het snelheidsvoordeel van de opengedraaide Mercedes-motor helpen alle beetjes. Daarom zijn de Red Bull-ingenieurs volgens het Duitse medium enige tijd geleden aan het werk gezet.

Het resulteerde in een oplossing die op het stratencircuit in Jeddah voor het eerst toegepast werd. Foto's van de oplossing zijn voorlopig nog niet opgedoken, dus wat er precies veranderd is, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat Red Bull na de trainingssessies op vrijdag de update niet meer toegepast heeft. Volgens het autosportmedium kostte het teveel neerwaartse druk in de bochten en zag de Oostenrijkse renstal er daarom van af.

Red Bull kijkt naar de data

De data van de vrijdag in Saoedi-Arabië wordt nu bestudeerd door de ingenieurs. Misschien dat ze op Yas Marina Circuit nogmaals proberen de oplossing in te zetten, mocht het daar voordeliger zijn met betrekking tot de rechte stukken en de bochtencombinaties. Omdat Yas Marina Circuit geen enorm snelle bochten kent, zou de update de snelheid van Red Bull ten goede kunnen komen. In de huidige bloedstollend spannende titelstrijd kunnen tienden het verschil al maken, dus eens kijken of het Max Verstappen mee gaat helpen.

Wedden dat Verstappen wereldkampioen wordt? Ontvang 2,62 keer je inzet en een welkomstbonus van 100 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws