'Red Bull op zoek naar nieuwe verdenkingen om motoren Mercedes aan te kaarten bij FIA' Formule 1
Formule 1

'Red Bull op zoek naar nieuwe verdenkingen om motoren Mercedes aan te kaarten bij FIA'

'Red Bull op zoek naar nieuwe verdenkingen om motoren Mercedes aan te kaarten bij FIA'

Met nog zes races op de kalender komt er bijna een einde aan het spectaculaire gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Met een gat van zes punten heeft Verstappen momenteel een klein voordeel, maar daarmee is het nog lang niet gespeeld. Zo lijkt Red Bull zijn auto in de laatste races niet helemaal onder controle te hebben, waar het bij Mercedes inmiddels wel een stuk beter gaat.

'We begrijpen onze wagen beter door de regels die ons problemen gaven in het begin van het jaar', begint Toto Wolff zijn uitleg, geciteerd door Auto, Motor und Sport. over waar Mercedes ineens zijn snelheid vandaan heeft. Bij Red Bull lijken ze het niet helemaal te vertrouwen, maar volgens Wolff is het simpel. 'De auto heeft meer snelheid dan in het voorjaar en de zomer, omdat we hem anders afstellen.'

'Er is niks aangepast aan de kalibratie van de motoren'

Als we Mercedes mogen geloven, dan zijn de motoren identiek gebleven aan die van het begin van het seizoen. Wel zijn er wat aanpassingen gedaan aan de rijeigenschappen. Maar ook bij Williams en McLaren lijkt er ineens meer snelheid zichtbaar te zijn sinds de Grand Prix van Hongarije, waardoor het vermoeden heerst dat Mercedes meer vermogen heeft vrijgegeven. Dat wordt ontkracht door een ingenieur binnen het team: 'Er is niks aangepast aan de kalibratie van de motoren.'

Maar Christian Horner lijkt het daar niet bij te willen laten. Volgens de teambaas van Red Bull kan deze verbetering in snelheid bij Mercedes alleen komen doordat er op één of andere manier ergens prestaties zijn gevonden. Er wordt gedacht dat het Duitse team in grijze gebieden zit te werken. Red Bull heeft een eerder verzoek tot onderzoek bij de FIA geweigerd zien worden, maar daar zal het niet bij blijven. Volgens Horner worden verdere verdenkingen onderzocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws