Marko: 'Hodgkinson kwam zelf naar Red Bull toe' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Hodgkinson kwam zelf naar Red Bull toe'

Marko: 'Hodgkinson kwam zelf naar Red Bull toe'

Helmut Marko denkt dat Mercedes de komst van Ben Hodgkinson niet zo lang kan vertragen als ze zouden willen. Toto Wolff naar recente berichtgeving op zoek is naar een mogelijkheid om de komst van de Mercedes-motorman naar Red Bull Racing te vertragen, maar deze poging zal volgens de Oostenrijker tevergeefs zijn. Ook geeft hij aan dat Hodgkinson naar Red Bull toegekomen is, niet andersom.

'Mercedes doet er nu alles aan om zijn termijn bij ons zo lang mogelijk uit te stellen, maar ze kunnen het niet zo lang afhouden als ze zouden willen', zo trapt Marko af in gesprek met F1-Insider wanneer gevraagd wordt naar de meest recente organisatorische aanwinst. Wolff wil Hodgkinson tot eind 2022 weghouden bij Red Bull. Marko verwacht dat hij hier niet in zal slagen.

Hodgkinson kwam naar Red Bull toe

Waarom gaat hij daar niet in slagen? Marko: 'Doorslaggevend is dat we hem niet weg hebben hoeven kapen, hij kwam zelf naar ons toe.' En volgens Marko is Hodgkinson niet de enige die de vacatures van de Oostenrijkers nauwlettend in de gaten houdt in Brackley: 'Hij is overigens niet de enige die geïnteresseerd is in een mogelijke samenwerkingen.'

'Andere werknemers, waarvan ik de namen nog niet kan noemen, hebben tevens interesse getoond', vervolgt Marko tevreden. Hij ziet de interesse in zijn renstal toenemen nu ze hun eigen motoren gaan ontwikkelen en in de titelstrijd van 2021 zowaar het gevecht aan lijken te kunnen met de regerend wereldkampioenen. Of het van meer transfers gaat komen, moet nog blijken.

Overlijden Lauda verzwakt organisatie Mercedes

Organisatorisch lijkt Mercedes de kracht dus niet meer te hebben die het in de voorgaande jaren wel had. Volgens Marko is het onrustig binnen het Duitse team en daar maakt Red Bull dus optimaal gebruik van. Het wegvallen van een van de steunpilaren binnen het team twee jaar geleden heeft in deze organisatorische verzwakking een rol gespeeld, denkt de Oostenrijker: 'Ik weet één ding in ieder geval wel zeker: als Niki Lauda nog had geleefd, hadden we deze coup nooit kunnen plegen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws