Red Bull wil operatie in eigen handen houden bij samenwerking met Porsche Formule 1
Formule 1

Red Bull wil operatie in eigen handen houden bij samenwerking met Porsche

Red Bull wil operatie in eigen handen houden bij samenwerking met Porsche

Christian Horner verwelkomt een samenwerking met Porsche, maar wil trouw blijven aan de filosofie van het team zoals deze nu is. Wanneer Porsche de helft van de motorafdeling zou bezitten, betekent dat niet dat de huidige filosofie van de Oostenrijkse renstal veranderd zou worden. Mocht het van een samenwerking komen, en dit lijkt langzaamaan een zekerheidje, dan houdt Red Bull de zaak dus in eigen hand.

'Het is geweldig dat merken als Porsche en Audi de F1 serieus overwegen', zo opent de Engelsman tegenover onder meer F1Maximaal.nl vanuit Hongarije. 'Maar eerst moeten we wat valkuilen ontwijken', voegt hij daaraan toe. Porsche en Audi hebben toegezegd op een intrede in de koningsklasse, maar zetten pas een handtekening wanneer de motorreglementen voor 2026 definitief vastliggen.

'De progressie die geboekt wordt, zit hem vooral in de toekomstige sportieve reglementen. Dat is het eerste puzzelstukje, ik weet dat de FIA er hard aan werkt', vervolgt Horner. Al enige tijd is de top van de sport bezig om deze reglementen vast te leggen, maar alle teams willen inspraak, en dat maakt het een bureaucratisch en lang proces, weet ook Horner.

Red Bull houdt operatie in eigen hand

Mocht het tot een samenwerking komen tussen Porsche en Red Bull dan wil Red Bull de operationele zaken in eigen hand houden. Horner: 'Een bedrijf als Porsche heeft veel geschiedenis en grootse plannen. Dat is aantrekkelijk, maar een samenwerking moet wel binnen de Red Bull-filosofie passen. Hoe wij racen en wat wij bereikt hebben, moet hetzelfde blijven. Dat staat centraal in de discussie.'

Mateschitz' investeringen

Dietrich Mateschitz, de deeleigenaar van Red Bull Racing, heeft veel geld in het team gestopt, en doet daar met de motorenafdeling van de renstal nog een schepje bovenop. Horner looft de visie van de eigenaar: 'Wat Mateschitz in de motorsport gestopt heeft, is fenomenaal. Hij zou het nooit eens zijn met een deal waarmee het team uit elkaar zou vallen. We investeren op diverse gebieden', benadrukt hij.

'Ik denk dat Powertrains ook steeds meer aan kracht wint. Het begint allemaal vorm te krijgen. Milton Keynes groeit uit tot een technologische campus. Met de nieuwe motorreglementen van 2026 zijn wij het enige team, op Ferrari na, dat alles onder één dak heeft, op één campus. Dat is ontzettend spannend', weet de teambaas van Max Verstappen. 'Red Bull is ontzettend gegroeid, in de sport en daarbuiten, en de toewijding is nog steeds groot.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws